۲۰ فیلم حال خوب کن که روحتان را سرشار از انرژی مثبت می‌کند!

فیلم‌ها، فقط برای سرگرمی نیستند؛ بلکه گاهی می‌توانند دریچه‌ای به قلب ما باز کنند و احساساتی عمیق و روشن برایمان بسازند؛ احساساتی که وقتی به آن‌ها فکر می‌کنیم، لبخندی بر گوشهٔ لب‌هایمان می‌نشیند و حال دلمان بهتر می‌شود. اگر به دنبال چنین حسی می‌گردید، این مقاله را بخوانید تا ۲۰ فیلم حال خوب کن و جذاب به شما معرفی کنیم.


۱- Forrest Gump

فیلم Forrest Gump
  • کارگردان: رابرت زِمِکیس (Robert Zemeckis)
  • سال ساخت: ۱۹۹۴
  • نمره IMDB فیلم: ۸.۸

حتی اگر آنقدرها هم فیلم‌باز نباشید، احتمالا بارها و بارها نام Forrest Gump (فارست کامپ) به گوشتان خورده‌است؛ اما این فیلم حال خوب کن، آنقدر جذاب و دلنشین است که ارزش معرفی دوباره را دارد!

این فیلم هم مانند تمام فیلم‌های مشهور، پس از رشد شگفت‌انگیزی که داشت، مورد هجمهٔ منتقدان فراوانی قرار گرفت؛ مثلا، Jonathan Rosenbaum، منتقد مشهور Chicago Reader، در مقاله‌ای می‌گوید این فیلم بیش از حد روی «بی‌خبری، خوش خبری‌ است.» تاکید کرده است و چندان واقع‌بینانه نیست.

اتفاقا دلیل حس خوب فیلم هم همین است؛ واقع‌بین نبودن و ندیدن روی تلخ زندگی! وبسایت راجرت ایبرت در مقاله‌ای دربارهٔ فارست گامپ می‌گوید: «این فیلم، درست شبیه یک مراقبه است؛ مراقبه از نگاه مردی که اصلا بدبین نیست و همه‌ چیز را آنگونه که هست می‌پذیرد!»

در فارست گامپ، با شخصیت دوست داشتنی فارست (با بازی چشم‌نواز تام هنکس) همراه می‌شوید؛ مردی که با صداقت قلبی، بدون توجه به قضاوت دیگران و با تلاش و پشتکار، زندگی خود را پیش می‌برد.

سکانس‌هایی از فیلم که ماجرای دویدن فارست به دور دنیا را روایت می‌کند، اوج داستان است؛ لحظاتی که نشانگر استقامت او برای یافتن معنای زندگی و پذیرش شرایط موجود هستند.

در فیلم می‌توانید پیام دوستی، مهربانی، عشق، پیروزی، موفقیت و حتی غم‌های عمیق و ارزشمند را به خوبی درک کنید. در فیلم، طنزی لطیف جریان دارد و در عین حال، بخش‌هایی از تاریخ آمریکا به شیوه‌ای ظریف و خوشایند به تصویر کشیده می‌شود.

در کل، اگر به دنبال فیلمی هستید که امید به زندگی، تلاش و پذیرش را به شما تزریق کند، حتما فارست گامپ را در لیست فیلم‌های حال خوب کن که می‌خواهید ببینید قرار دهید!

۲- Green Book

فیلم Green Book
  • کارگردان: پیتر فارلی (Peter Farrelly)
  • سال ساخت: ۲۰۱۸
  • نمره IMDB فیلم: ۸.۲

اگر به دنبال یک فیلم حال خوب کن جدید می‌گردید، حتما فیلم Green book (کتاب سبز) را ببینید. این فیلم، داستان دو مرد با دو زندگی متفاوت را روایت می‌کند که به شکل اتفاقی، هم‌مسیر می‌شوند.

تونی لیپ، یک رانندهٔ ساده از قشر متوسط است و دکتر دان شرلی، پیانیست باوقاری از قشر مرفه. در مسیر آرام داستان، این دو با هم همراه می‌شوند و با وجود شخصیت‌های کاملا متضاد و درگیری‌هایی که دارند، به تدریج به یکدیگر اعتماد می‌کنند. این اعتماد، منجر به گفت‌وگوهایی جذاب و دلنشین و گاه، طنز‌آمیز و سرگرم‌کننده می‌شود.

نتیجهٔ داستان، دلیل حال خوب شماست: در نهایت، این دو مرد متوجه می‌شوند که با تمام تفاوت‌های ریز و درشت، مسیر زندگی برای هر دوی آن‌ها یکسان است و با پذیرش و همدلی، می‌توانند این مسیر را ساده‌تر طی کنند.

فیلم، بر خلاف روند آرام، خسته‌کننده نیست و بازی حرفه‌ای Viggo Mortensen در نقش تونی لیپ و Mahershala Ali در نقش دکتر شرلی، آن را به یک اثر جذاب و دیدنی تبدیل کرده است.

۳- The Intouchables

فیلم The Intouchables
  • کارگردانان: الیویه ناکاش و اریک تولدانو (Olivier Nakache And Éric Toledano)
  • سال ساخت: ۲۰۱۱
  • نمره IMDB فیلم: ۸.۵

The Intouchables یا دست‌نیافتنی‌ها، یکی از محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین فیلم‌های غیرانگلیسی‌زبان است که می‌تواند تا روزها، حس خوب را در ذهن و روح شما ماندگار کند.

این فیلم حال خوب کن، دربارهٔ فیلیپ، مردی ثروتمند است که پس از یک حادثه، از گردن به پایین فلج می‌شود و دریس، یک پسر جوان سیاهپوست را به عنوان پرستار استخدام می‌کند. دنیای دریس، با فیلیپ فرق دارد و به همین دلیل، به تدریج او را با لذت‌های کوچکی آشنا می‌کند که از آن‌ها بی‌خبر بوده است.

در این فیلم، خبری از اختلاف طبقاتی و درگیری‌های فرهنگی نیست؛ هر چه حس، صلح است و انگیزه! در فیلم The Intouchables، می‌توانید از یک دوستی خالص و تاثیرگذار لذت ببرید، طنزهای ظریف را تجربه کنید، همدلی و پذیرش تفاوت‌ها را به چشم ببینید و از بازی فوق‌العادهٔ بازیگرانی مثل François Cluzet در نقش فیلیپ و Omar Sy در نقش دریس، لذت ببرید.

۴- About Time

فیلم About Time
  • کارگردان: ریچارد کرتیس (Richard Curtis)
  • سال ساخت: ۲۰۱۳
  • رتبه IMDB فیلم: ۷.۸

اگر به سفر در زمان علاقه دارید، حتما فیلم About Time (وقتشه!) را یکبار هم که شده ببینید تا حس خوب آن، روزها با شما همراه باشد.

داستان، درباره مردی جوان از یک خانوادهٔ کاملا معمولی است که در تولد ۲۱ سالگی‌اش، متوجه می‌شود مردان خانوادهٔ او، توانایی سفر در زمان را دارند. او سعی می‌کند از این توانایی برای بهبود شرایط خود و عزیزانش کمک بگیرد؛ اما در نهایت، متوجه می‌شود که خوشبختی صرفا به این نیست که هیچ اشتباهی مرتکب نشویم، بلکه راز آن، در پذیرش دنیای اطراف و عشق ورزیدن به زمان حال است.

بیشتر لحظات فیلم، روی ارزش‌های سادهٔ زندگی تمرکز دارند و اگر انتظار یک فیلم تخیلی و هیجان‌انگیز را دارید، باید بگوییم که About Time این انتظار را برآورده نخواهد کرد! فیلم دارای لحظه‌های عاشقانه، احساسات عمیق انسانی و البته عواطف دلنشین بین اعضای خانواده است.

این فیلم در ژانر کمدی-عاشقانه ساخته شده است و بازیگران مشهوری همچون ریچل مک آدامز، دامنل گلیسون، بیل نای، تام هالندر و مارگو رابی در آن نقش‌آفرینی کرده‌اند.

۵- La La Land

فیلم La La Land
  • کارگردان: دیمن شیزل (Damien Chazelle)
  • سال ساخت: ۲۰۱۶
  • رتبه IMDB فیلم: ۸

فیلم La La Land (لالالند)، با ژانر عاشقانه خود در فضایی موزیکال و گاهی درام، تلاش می‌کند مخاطبان را با موسیقی‌های دلپذیر درگیر ماجرایی رمانتیک کند.

میا که رویای بازیگر شدن را در سر می‌پروراند، در اوج استرس برای رسیدن به تست بازیگری، سباستین (نوازنده پیانو) را به صورت اتفاقی در بزرگراهی شلوغ ملاقات می‌کند. این دیدار اتفاقی که چندان خوشایند به نظر نمی‌رسد، شروعی برای مسیر رمانتیک میا و سباستین است که اتفاقات تلخ و شیرینی را برای هردوی آن‌ها به ارمغان می‌آورد.

La La Land، سعی دارد مخاطبان خود را در فضایی رمانتیک اما پر از رقص و آواز قرار دهد. به همین دلیل لالاند، برخلاف بیشتر فیلم‌های ژانر موزیکال، داستان منسجم و مشخصی دارد. به علاوه فضای پویا و پر نشاط فیلم، لالالند را در لیست ۲۰ فیلم حال خوب کن ما قرار داده است. این نکته را هم بگوییم که لالالند یکی از بهترین فیلم‌های رایان گاسلینگ نیز به حساب می‌آید که اگر طرفدار او هستید، تماشای بازی درخشانش را در این فیلم از دست ندهید!

۶- Dead Poets Society

فیلم Dead Poets Society
  • کارگردان: پیتر ویر (Peter Weir)
  • سال ساخت: ۱۹۸۹
  • رتبه IMDB فیلم: ۸.۱

به نظر شما حضور یک معلم خوب، چه تاثیری در زندگی فرد خواهد داشت؟ با دیدن فیلم Dead Poets Society (انجمن شاعران مرده)، به پاسخ این سوال خواهید رسید.

کالج ولتن، فضایی خشک و سخت‌گیرانه برای دانش‌آموزان فراهم کرده است؛ اما حضور جان کیتینگ (با بازی رابین ویلیامز) در کلاس درس ادبیات انگلیسی، همه‌چیز را عوض می‌کند. جان کیتینگ، مانند ناخدای کشتی، قصد دارد دانش‌آموزانش را در دریای پرتلاطم زندگی همراهی کند. البته روش تدریس غیر معمولی این معلم ادبیات، به مذاق برخی خوش نمی‌آید!

با دیدن این فیلم، مانند دانش‌آموزان آقای کیتینگ، درس‌های جدیدی می‌آموزید و دیدگاه تازه‌ای راجع به زندگی پیدا می‌کنید. فقط ممکن است در پایان حسرت این را بخورید که چرا تاکنون معلمی مانند آقای کینگ در زندگی نداشته‌اید!

مفاهیم مهمی مانند دوستی، اتحاد و عشق به خوبی در داستان این فیلم در کنار هم قرار گرفته‌اند. همچنین ناگفته نماند که بازی جذاب رابین ویلیامز، یکی از نقاط عطف فیلم Dead Poets Society محسوب می‌شود.

۷- Little Miss Sunshine

فیلم Little Miss Sunshine
  • کارگردان: جاناتان دیتون و ولری فاریس (Jonathan Dayton, Valerie Faris)
  • سال ساخت: ۲۰۰۶
  • رتبه IMDB فیلم: ۷.۸

معمولا ثمره ترکیب ژانر کمدی و درام، جادویی است و منجر به خلق فیلم حال خوب کن شاهکاری می‌شود؛ مخصوصا اگر این ترکیب با بازی استیو کارل هم همراه باشد! به همین دلیل فیلم Little Miss Sunshine (میس سان‌شاین کوچولو) در این لیست قرار دارد.

Little Miss Sunshine، نام رویدادی است که هرساله در کالیفرنیا برای انتخاب دختر شایسته برگزار می‌شود. آلیو، دختر خردسالی است که آرزوی برنده شدن در این مسابقه را دارد. خانواده آلیو نیز سعی می‌کنند از رویای دختر کوچکشان حمایت کنند و همراه او باشند.

فضای ساده فیلم، دیالوگ‌های ماندگار و رابطه پر فراز و نشیب خانواده، باعث می‌شود دیدن میس سان‌شاین کوچولو، ارزشمند باشد. همچنین مطمئن باشید، پایان فیلم همراه با یک غافلگیری دلنشین و غیر کلیشه‌ای خواهد بود.

۸- Little Women

فیلم حال خوب کن Little Women
  • کارگردان: گرتا گرویگ (Greta Gerwig)
  • سال ساخت: ۲۰۱۹
  • رتبه IMDB فیلم: ۷.۸

احتمالا در دوران کودکی، انیمیشن سریالی زنان کوچک را دیده‌اید. فیلم Little Women (زنان کوچک) که با تمی کلاسیک ساخته شده است، گوشه‌ای از داستان‌های همان سریال را روایت می‌کند. البته فیلم سینمایی و انیمیشن سریالی زنان کوچک، هر دو بر پایه رمانی با همین نام ساخته شده‌اند.

داستان فیلم، حول محور چهار خواهر به نام‌های ایمی، جو، مارگارت و الیزابت می‌چرخد که هرکدام دیدگاه‌های متفاوتی نسبت به زندگی دارند و تلاش می‌کنند در جامعه پس از جنگ، علایق خود را دنبال کنند. در این فیلم روابط و عواطف لطیف خانواده به بهترین شکل ممکن به نمایش گذاشته شده‌اند.

نکته قابل توجه راجع به این فیلم، نشان دادن همدلی خواهرانه در طول داستان است؛ احساسات در هم‌تنیده‌شده خانواده مارچ، باعث می‌شود بتوانند با چالش‌های زندگی در غیاب پدرشان، مبارزه کنند و با وجود تفاوت‌های زیاد، در کنار یکدیگر باشند.

علاوه بر بازی درخشان سرشه رونان، فلورانس پیو، اما واتسون و دیگر بازیگران حاضر در فیلم، داستان درام و پر از عواطف Little Women، شما را به وجد می‌آورد.

۹- Amélie

فیلم Amélie
  • کارگردان: ژان پیر ژونه (Jean-Pierre Jeunet)
  • سال ساخت: ۲۰۰۱
  • رتبه IMDB فیلم: ۸.۳

اگر به دنیای فیلم و سریال علاقه داشته باشید، حتما نام Amélie (املی) را به عنوان یکی از بهترین آثار رمانتیک و کمدی شنیده‌اید. فیلمنامه و شیوه خاص روایت داستان، املی را به خاطره‌ای دلنشین در ذهن مخاطبان تبدیل خواهد کرد.

داستان فیلم، راجع به دختری ساده و معمولی به نام املی است که به همراه پدرش در پاریس زندگی می‌کند. املی به دلیل سپری کردن گذشته‌ای بدون عاطفه، در انزوا به سر می‌برد و دنیایش محدود به ذهن و خیالاتش است؛ اما وقوع اتفاقی زندگی املی را دچار تغییراتی می‌کند.

روح فرهنگ فرانسوی در کالبد فیلم Amélie دمیده شده و آن را به اثری ماندگار در سینمای این کشور تبدیل کرده است. البته املی، محدود به مرزهای فرانسه نیست و در بسیاری از کشورهای جهان، از این فیلم به عنوان ساخته‌ای خاطره‌انگیز و اثرگذار یاد می‌شود.

۱۰- Paddington

فیلم Paddington
  • کارگردان: پل کینگ (Paul King)
  • سال ساخت: ۲۰۱۴
  • رتبه IMDB فیلم: ۷.۳

Paddington (پدینگتون)، عنوان اثری بریتانیایی است که در ژانر فانتزی و کمدی قرار دارد. تماشای این فیلم در تعطیلات با اعضای خانواده، لطف ویژه‌ای دارد.

خرس جوانی به نام پدینگتون برای یافتن سرپناهی، به لندن سفر می‌کند. خانواده براون، تصمیم می‌گیرند برای مدت کوتاهی از پدینگتون مراقبت کنند؛ اما به محض ورود این خرس بازیگوش به خانه براون‌ها، دردسرهای زیادی برای این خانواده به وجود می‌آید.

اگر به دنبال فیلم سرگرم‌کننده می‌گردید، می‌توانید به تماشای ماجراهای پدینگتون بنشینید و با دیدن لحظات خنده‌دار و گاهی احساسی، برای ساعاتی هم که شده از زندگی پر مشغله خود فاصله بگیرید.

Paddington، به اندازه‌ای محبوب شد که در سال ۲۰۱۷ دنباله این فیلم سینمایی نیز ساخته شد. فیلم سینمایی پدینگتون ۲ ماجراهای تازه‌ای از خرس بانمک داستان را روایت می‌کند.

۱۱- Lady Bird

فیلم Lady Bird
  • کارگردان: گرتا گرویگ (Greta Gerwig)
  • سال ساخت: ۲۰۱۷
  • رتبه IMDB فیلم: ۷.۴

Lady Bird (بانوی پرنده)، فیلمی خوش‌ساخت و با ژانر کمدی-درام است که می‌تواند در لیست فیلم‌های حال خوب کن، جایگاه مناسبی پیدا کند.

کریستین مک فرسون (با بازی سرشه رونان) که دانش‌آموز یک مدرسه کاتولیک در ساکرامنتو است، تلاش می‌کند برای تحصیل از دانشگاه نیویورک پذیرش بگیرد؛ اما مخالفت‌های مادرش و مشکلات اقتصادی خانواده، مانع بزرگی را جلوی راه او قرار داده‌‌اند؛ اما کریستین تمام تلاش خود را می‌کند که به آرزوی خود دست پیدا کند و در این راه دوست همیشگی‌اش جولی (یانی فلدشتاین)، نیز با او همراه می‌شود.

کریستین، خود را با نام بانوی پرنده (Lady Bird) به دیگران معرفی می‌کند؛ نامی که نشان‌دهنده بلندپروازی این دختر نوجوان است. قطعا حس و حال تماشای داستان دختری پر از شور و شوق جوانی که در مسیر تحقق اهداف خود قرار می‌گیرد، وصف‌نشدنی است.

سرشه رونان، بازیگر نقش اصلی توانست جایزه گلدن گلوب بهترین بازیگر زن فیلم موزیکال یا کمدی کسب کند. همچنین این فیلم توانست جایزه بهترین فیلم موزیکال یا کمدی گلدن گلوب را نیز به دست آورد.

۱۲- Sense and Sensibility

فیلم Sense and Sensibility
  • کارگردان: انگ لی (Ang Lee)
  • سال ساخت: ۱۹۹۵
  • رتبه IMDB فیلم: ۷.۷

فیلم Sense and Sensibility (عقل و احساس) که براساس رمانی با همین نام ساخته شده است، در فضایی کلاسیک، روایتی جذاب از تقابل قلب و منطق را به نمایش می‌گذارد.

پس از مرگ آقای دشوود، تمام ثروت او در اختیار پسر ارشدش، جان، قرار می‌گیرد. با وجود اینکه جان قول داده بود از سه خواهر ناتنی‌ خود مراقبت کند، اما پس از مرگ پدر همه‌‌چیز را فراموش می‌کند. این اتفاق، نقطه‌ای برای شروع ماجراهای سه خواهر (الینور، ماریان و مارگارت) است که باید در کنار هم رویدادهای سخت را پشت سر بگذارند.

در فیلم عقل و احساس، روایتی از عواطف و احساسات سه خواهر را می‌بینیم که گاهی شور و حرارت عشق را احساس می‌کنند و گاهی سختی دلشکستی را تجربه می‌نمایند؛ این رویارویی دلنشین، عقل و احساس را به فیلمی تاثیرگذار تبدیل کرده است.

فیلم Sense and Sensibility، توانست به موفقیت‌های بزرگی در جشنواره‌های مختلف دست پیدا کند و در بخش‌های مختلف نامزد شود و جایزه بگیرد. همچنین منتقدین بازی کیت وینسلت (در نقش دوشیزه ماریان داشوود) و اما تامپسون (در نقش دوشیزه الینور داشوود) را تحسین کرده‌اند.

۱۳- Big

فیلم Big
  • کارگردان: پنی مارشال (Penny Marshall)
  • سال ساخت: ۱۹۸۸
  • رتبه IMDB فیلم: ۷.۳

فیلم Big (بزرگ)، با ژانر فانتزی، کمدی و درام، جزو قدیمی‌ترین فیلم‌های لیست موجود است. این فیلم با داستان جذاب و بازی تحسین‌برانگیز بازیگران، می‌تواند در ذهن مخاطبان خود نقش ببندد.

جاش باسکین، نوجوانی دوازده ساله است که آرزو می‌کند بزرگ شود. طولی نمی‌کشد که آرزوی باسکین جوان برآورده می‌شود و او صبح روز بعد تبدیل به یک مرد ۳۵ ساله (با بازی تام هنکس) شده است. اتفاقاتی که در طول فیلم رخ می‌دهند، باعث ایجاد فضایی حاکی از سرگرمی برای مخاطبان خواهند شد.

احساسات متناقض و زیبای دوران نوجوانی و بزرگسالی در فیلم بزرگ، در مقابل یکدیگر قرار می‌گیرند و ماجراهای جدیدی برای شخصیت اصلی داستان رقم می‌زنند. از کمدی این ماجراها که بگذریم، در برخی سکانس‌ها شاهد نشان دادن واقعیت‌هایی از زندگی هستیم. به همین دلیل تماشای Big را به عنوان یک فیلم حال خوب کن پیشنهاد می‌کنیم.

با وجود اینکه سال‌های زیادی از ساخت فیلم Big می‌گذرد و در این سال‌ها دنیای فیلم‌سازی دچار تحولات زیادی شده است، اما همچنان بزرگ، جزو بهترین آثار تام هنکس محسوب می‌شود.

۱۴- Catch Me if You Can

فیلم catch me if you can
  • کارگردان: استیون اسپیلبرگ (Steven Spielberg)
  • سال ساخت: ۲۰۰۲
  • رتبه IMDB فیلم: ۸.۱

شما در فیلم Catch Me if You Can (اگه میتونی منو بگیر)، شاهد داستانی سرگرم‌کننده از نقشه‌های زیرکانه، تعقیب و گریز و اتفاقات درامی هستید که البته رنگی از واقعیت در آن‌ها دیده می‌شود.

فرانک ابگنیل جونیور (با بازی لئوناردو دی‌کاپریو)، یک کلاهبردار حرفه‌ای است که با ترفندهای هوشمندانه برای پولدار شدن تلاش می‌کند. از طرفی کارل هنراتی (با بازی تام هنکس)، مأمور اف بی آی است که برای دستگیری فرانک به هر دری می‌زند، اما همیشه یک قدم عقب است!

فیلم اگه میتونی منو بگیر، حاوی روایت‌های سرگرم‌کننده و جذاب از اتفاقات فرانک است؛ جوانی که در دهه ۶۰ به عنوان کلاهبرداری بزرگ و باهوش در آمریکا شناخته می‌شد.

شاید دیدن فیلم‌هایی که در ژانر بیوگرافی ساخته‌ شده‌اند، برای بسیاری از افراد جذاب نباشد؛ اما استیون اسپیلبرگ با جادوی کارگردانی خود توانسته است ماجراهای فیلم Catch Me if You Can به گونه‌ای جذاب روایت کند. همچنین نباید از بازی جذاب لئوناردو دی‌کاپریو و تام هنکس در این فیلم غافل شد.

۱۵- Coda

فیلم Coda
  • کارگردان: شان هیدر (Sian Heder)
  • سال ساخت: ۲۰۲۱
  • رتبه IMDB فیلم: ۸

برخلاف بسیاری از فیلم‌ها و سریال‌های جدید، Coda (کودا)، نگاهی جدید به زندگی دارد. این فیلم حال خوب کن جدید، به دلیل داستانی متفاوت و ایجاد فضایی پر از عواطف انسانی، توانسته است در INDB به نمره فوق‌العاده‌ای دست پیدا کند.

دختر جوانی به نام روبی، در خانواده‌ای ناشنوا به دنیا آمده است. روبی برخلاف دیگر اعضای خانواده، قدرت شنوایی دارد، به همین دلیل از دوران کودکی، مسئولیت پیوند خانواده با افراد جامعه را بر عهده گرفته است؛ اما زمانی که روبی تصمیم می‌گیرد آرزوی خواننده شدن را دنبال کند، شرایط عوض می‌شود و دختر جوان را با دوراهی سختی مواجه می‌کند.

دقت و ظرافت کارگردان در به تصویر کشیدن تک تک احساسات افراد خانواده، با بازی خوب امیلیا جونز و تروی کاتسر، منجر به خلق اثری شاهکار در ژانر موزیکال و درام شده است. این فیلم توانست در سال ۲۰۲۲، جایزه بهترین فیلم را کسب کند.

۱۶- The Devil Wears Prada

فیلم The Devil Wears Prada
  • کارگردان: دیوید فرانکل (David Frankel)
  • سال ساخت: ۲۰۰۶
  • رتبه IMDB فیلم: ۶.۹

در ابتدا، باید بگوییم که نباید فیلم The Devil Wears Prada (شیطان پرادا می‌پوشد) را از امتیاز IMDB آن قضاوت کنیم. این فیلم جزو خوش‌ساخت‌ترین آثار لیست موجود است و توانسته در بخش‌های مختلف نامزد جایزه اسکار و گلدن گلوب شود.

آندرا سانچز (با بازی آن هتوی)، به تازگی فارغ‌التحصیل شده و توانسته در یک مجله مد استخدام شود؛ اما میراندا پرایستلی (با بازی مریل استریپ) که سردبیر این مجله است، آندرا را با چالش‌های جدی برای حرفه‌اش مواجه می‌کند. آندرا در تلاش است، هرطور که شده، دل کارفرمای جدی خود را به دست آورد.

علاوه بر اینکه منتقدین بازی مریل استریپ در فیلم The Devil Wears Prada، تحسین کرده‌اند، بخش طراحی لباس این فیلم نیز خوش درخشیده است. همچنین داستان این فیلم حال خوب کن که براساس رمانی با همین نام ساخته شده، گیرا و اثرگذار است.

۱۷- The Terminal

فیلم The Terminal
  • کارگردان: استیون اسپیلبرگ (Steven Spielberg)
  • سال ساخت: ۲۰۰۴
  • رتبه IMDB فیلم: ۷.۴

دوسال پس از ساخت فیلم «اگه میتونی منو بگیر»، باز هم همکاری اسپیلبرگ و هنکس، اثری درخشان به نام The Terminal (ترمینال) را به دنیای سینما معرفی کرد.

فرض کنید در حالی که پول کافی ندارید و همراهی هم کنارتان نیست، در سالن انتظار فرودگاه گیر افتاده‌اید؛ شما اجازه ورود به کشور مقصد را ندارید و از طرفی نمی‌توانید در کشور کنونی نیز اقامت کنید! شرایط سخت و غیر قابل تحملی است! مشابه همین ماجرا در جریان فیلم سینمایی ترمینال اتفاق می‌افتد.

ویکتور ( با بازی تام هنکس)، پس از اینکه متوجه می‌شود به دلیل جنگ داخلی نمی‌تواند به کشور خود بازگردد و در فرودگاه گرفتار شده استُ‌ تصمیم می‌گیرد با پذیرش شرایط، زندگی جدیدی در فرودگاه شروع کند. ماجرای ویکتور به ما انعطاف‌پذیری و همراه شدن با اتفاقات ناگوار زندگی را می‌آموزد. البته آموختن این درس بزرگ چندان آسان نیست!

جالب است بدانید که داستان فیلم The Terminal از ماجرای واقعی مهران کریمی ناصری الهام گرفته شده است؛ این پناهنده ایرانی به دلیل گم شدن مدارکش، ۱۸ سال در ترمینال فرودگاهی نزدیک پاریس زندگی می‌کرد!

۱۸- The Shawshank Redemption

فیلم The Shawshank Redemption
  • کارگردان: فرانک دارابونت (Frank Darabont)
  • سال ساخت: ۱۹۹۴
  • رتبه IMDB فیلم: ۹.۳

اگر نگاهی به لیست بهترین فیلم‌های تاریخ بیندازید حتما فیلم The Shawshank Redemption (رستگاری در شاوشنگ) را مشاهده خواهید کرد؛ فیلمی که در ژانر درام بر پایه رمان کوتاهی از استیون کینگ ساخته شده است.

اندی دوفرین (با بازی تیم رابینز)، علیرغم تلاش برای اثبات بی‌گناهی‌اش در ارتکاب قتل همسرش، به حبس محکوم می‌شود. او در زندان با آلیس بوید رِدینگ (با بازی مورگان فریمن)‌ آشنا می‌شود. اندی که تلاش می‌کند با استفاده از توانایی‌های خود از زندان رهایی پیدا کند و در این راه از آلیس کمک می‌خواهد.

مفهوم امید، به قدری در فیلم رستگاری در شاوشنگ در جریان است که بینندگان را نیز تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. همراهی با شخصیت اندی دورفین، برای اینکه متوجه شوید انگیزه برای بقا تا چه‌اندازه ارزشمند و مقدس است، کافیست! همچنین مفاهیم فلسفی نهفته در فیلم مانند تلاش برای آزادی و بقا درس بزرگی به بینندگان خواهد داد.

پختگی و کمال فیلمنامه The Shawshank Redemption به قدری است که به هیچ‌وجه متوجه نخواهید شد که این اثر اولین تجربه کارگردانی فرانک دارابانت است.

۱۹- Late Night

فیلم Late Night
  • کارگردان: نیشا گاناترا (Nisha Ganatra)
  • سال ساخت: ۲۰۱۹
  • رتبه IMDB فیلم: ۶.۵

تصمیم دارید یک فیلم حال خوب کن جدید ببینید؟ پس نباید فرصت تماشای فیلم Late Night (آخر شب) را از دست بدهید.

کاترین مجری کارکشته‌ای است که بر حسب اتفاقی کوچک، محبوبیت گذشته خود را از دست می‌دهد. به همین دلیل تصمیم می‌گیرد تغییراتی در برنامه خود ایجاد کند. او برای اینکه بتواند تغییرات مورد نظر خود را اعمال نماید، نویسنده‌ای به نام مالی استخدام می‌کند.

شاید فیلم آخر شب نسبت به دیگر آثار مشابه، امتیاز بالایی نداشته نباشد؛ اما نگاه جالب فیلم نسبت به شکست‌ها و تلاش برای جبران اشتباهات گذشته، سبب می‌شود در پایان فیلم، به حس و حال خوبی دست پیدا کنید.

مطمئن باشید، بازی خوب بازیگران (از جمله اما تامپسون) و اتفاقات سرگرم‌کننده‌ای که در طول داستان فیلم Late Night اتفاق می‌افتند، باعث می‌شوند، این فیلم ارزش حداقل یک‌بار دیدن را داشته باشد.

۲۰- Pride and Prejudice

  • کارگردان: جو رایت (Joe Wright)
  • سال ساخت: ۲۰۰۵
  • رتبه IMDB فیلم: ۷.۸

در انتهای لیست ۲۰ فیلم حال خوب کن، اثری درام و عاشقانه را معرفی می‌کنیم. فیلم Pride and Prejudice (غرور و تعصب) که براساس رمانی از جین آستین ساخته شده است، فضایی کلاسیک، سنتی و در عین حال پر از احساس دارد.

خانواده آقای بنت در تلاش هستند، زندگی پنج دختر خود را با پیدا کردن شوهری اشراف‌زاده و ثروتمند، سر و سامان دهند. حضور آقای دارسی ( با بازی متیو مک‌فادین) و بینگلی، در همسایگی این خانواده، فرصت مناسبی برای تحقق این هدف است. آقای دارسی برخلاف دوست خود، رفتار سرد و خشکی با خانواده آقای بنت به خصوص دختر خانواده، الیزابت (با بازی کیرا ناتلی) دارد؛ اما آیا این رفتار می‌تواند نشانی از عشق پنهانی باشد؟

فیلم Pride and Prejudice، در به تصویر کشیدن احساسات شخصیت‌های مختلف داستان موفق عمل کرده است. همچنین به جرات می‌توان گفت این فیلم، توانسته است به محبوب‌ترین اقتباس از رمان غرور و تعصب تبدیل شود.

سخن آخر

گاهی دیدن یک فیلم حال خوب کن، می‌تواند احساسات ما را درگیر کند و درس‌های بزرگی به ما بیاموزد؛ درس‌هایی برای آموختن آن‌ها نیاز به صرف زمان زیادی داریم. همچنین در بسیاری از فیلم‌ها مفاهیم عمیقی راجع به زندگی یاد می‌گیریم که در هیچ کلاس درسی راجع به آن‌ها صحبت نمی‌شود.

در این مقاله، به معرفی ۲۰ فیلم حال خوب کن پرداختیم. اگر فکر می‌کنید، جای فیلمی در این لیست خالی است حتما با ما در میان بگذارید.

به اشتراک بگذارید :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *