بازاریابی یا مارکتینگ، مفهوم بسیار گستردهای است و شاخههای فراوانی دارد! در واقع، بازاریابی یک عبارت بسیار کلی است که اگر قرار باشد آستین بالا بزنیم و برای پروموت کسبوکار خود برنامه بچینیم، میبینیم که ای دل غافل، چقدر انواع مختلفی دارد این بازاریابی!
میتوانیم آن را با عبارت ماشین (خودرو) مقایسه کنیم. اینطور نیست که وارد یک نمایشگاه شوید و بگویید سلام میخواهم ماشین بخرم! خب چه ماشینی میخواهید؟ چه برندی؟ چه مدلی؟ SUV یا سدان؟ داخلی یا خارجی؟ چقدر بودجه دارید؟ و کلی سؤال دیگر تا در نهایت مشخص شود دقیقاً چه نوع ماشینی میخواهید!
بههرحال، در این مقاله میخواهیم راجعبه انواع بازاریابی در سال ۲۰۲۴ صحبت کنیم و ببینیم امسال کدام رویکردها میتوانند بیشترین آوردۀ ممکن را برای کسبوکارها داشته باشند.
منتهی قبل از اینکه برویم سراغ اصل داستان، بد نیست یک نگاه کلی به تعریف مفهوم بازاریابی داشته باشیم.
نیمنگاهی مختصر به مفهوم بازاریابی
صاحبنظرهای مختلف در طول تاریخ معاصر، تعاریف گوناگونی برای مفهوم بازاریابی یا Marketing ارائه کردهاند. بسته به زمان، تعریف هم ممکن است تغییر کند. چون این مفهوم، مستقیماً به عادات و خلقوخوی مردم زمانه و البته یک جامعه وابسته است!
ولی بهطور کلی، فارغ از ریزهکاریها و ظرایف، بازاریابی یعنی اقدامات و برنامههایی که با هدف جذب و هدایت مشتری به سمت یک کسبوکار انجام میگیرند. این سادهترین تعریفی است که میتوان برای این عبارت و مفهوم پرسروصدای چند دهۀ اخیر ارائه کرد.
همانطور که گفتیم، هرکس دیدگاه خاص خودش را دارد و بسته به شرایطی که تجربه کرده، تعریفی متفاوت از مارکتینگ ارائه میکند.
اگر میخواهید از دیدگاه صاحبنظران مختلف و متخصصان مارکتینگ در این رابطه مطلع شوید، توصیه میکنیم مقالۀ «بازاریابی چیست و چرا برای موفقیت کسبوکارها ضروری است؟» را بخوانید. در آنجا، علاوهبر بررسی نظرات گوناگون، تعریف آکادمیک این مفهوم و چرایی اهمیت آن را هم زیر ذرهبین بردهایم.
خب حالا با فرض اینکه خیلی خوب میدانید بازاریابی چیست و به چه دلیل اجرای آن ضرورت دارد، سراغ ادامۀ مقاله میرویم و میرسیم به اصل مطلب؛ یعنی کنکاش روشهای کارآمد مارکتینگ در سال ۲۰۲۴!
پنج رویکرد بهدردبخور بازاریابی در سال ۲۰۲۴
میدانیم که تغییر عادات و خلقیات مردم، خیلی راحت باعث میشود یک رویکرد بازاریابی تأثیرگذاری گذشته را از دست بدهد و در عوض، رویکرد دیگری بورس شود!
از طرفی دیگر، در روزگاری به سر میبریم که تکنولوژی با سرعت حیرتانگیزی در حال پیشرفت است و هر روز ابزار و سرویسهای جدیدتری روانۀ بازار میشوند. خب این سرعت بالا و پیشرفت بیتوقف، دائماً عادات مردم را دستخوش تغییرات بزرگ و کوچک بسیار میکند.
بیخودی لقمه را دور سرمان نچرخانیم! میخواهیم بگوییم راهکارهای بازاریابی که سال قبل مؤثر بودند، شاید امسال فایدهای نداشته باشند. این روند هم ادامه دارد؛ یعنی روشها و راهکارهایی که قرار است در ادامه بخوانید، احتمالاً در سال آینده کارآمد نباشند. الحق که مارکتینگ دنیای پیچیده و عجیبی است!
در هر صورت، اینجا با پنج نوع از انواع بازاریابی در سال ۲۰۲۴ آشنا خواهید شد که در صورت اجرای درست، به رشد کسبوکارتان منجر میشوند.
۱. بازاریابی محتوایی (Content Marketing)
بازاریابی محتوایی، همچنان مثل سالهای گذشته یکی از مؤثرترین رویکردهای مارکتینگ محسوب میشود. هنوز هم خلق مداوم محتوای ارزشمند و مرتبط با نیازها و خواستههای مخاطبان هدف، باعث بیشتر دیده شدن کسبوکارها، افزایش فروش، بالا بردن آگاهی از برند و… میشود.
ذات این نوع بازاریابی روی ارائۀ اطلاعات ارزنده و ایجاد رابطه با مخاطب هدف تمرکز دارد؛ یعنی بهجای فروش مستقیم، کسبوکار سعی میکند با ارائۀ اطلاعات، پرسشها و ابهامهای مشتریان بالقوه را رفع کند و به این ترتیب، به اهداف بازاریابی تعیینشده هم دست پیدا کند.
محتوا میتواند فرمتهای گوناگونی داشته باشد. مثلاً همین مقالهای که دارید میخوانید و کلاً انواع بلاگپستها و مقالات، یکی از رایجترین ابزارها برای اجرای Content Marketing هستند. مقالات و بلاگپستهایی که با توجه به علایق، چالشها و مشکلات مخاطبان هدف، اطلاعاتی که به آنها نیاز دارند را در اختیارشان قرار میدهند.
انواع دیگر محتوا را هم میتوان بهصورت جداگانه منتشر کرد و هم میتوان برای غنیتر کردن یک بلاگپست از آنها بهره برد. مثلاً اگر قرار است سراغ تولید محتوای ویدیویی بروید، علاوهبر اینکه میتوانید ویدیوها را در یوتیوب، آپارات، اینستاگرام و… آپلود کنید، امکان قرار دادنشان درون یک بلاگپست هم وجود دارد!
صوت هم همینطور؛ چند سالی است که عموم مردم روی خوشی به پادکستها نشان میدهند. میتوانید برنامهریزی کنید و در استراتژی محتوایی خود، جایی برای ساخت پادکست باز کنید.
بهعلاوه، اینفوگرافیکها، ایبوکها، وایتپیپر و…، دیگر فرمتهای محتوایی هستند که میتوانید در بازاریابی محتوایی روی آنها حساب باز کنید.
از جملۀ مهمترین فواید این نوع بازاریابی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- افزایش آگاهی از برند
- افزایش اعتبار برند بهعنوان یک مرجع قابل استناد
- جذب سرنخ یا لید (افرادی که پتانسیل تبدیل شدن به خریدار نهایی را دارند)
- جذب تعامل از مشتریها
- افزایش فروش
البته که برای برخورداری از این مزایا، باید بتوانید این نوع بازاریابی را بینقص اجرا کنید! لازم است مخاطبان هدف را خیلی خوب بشناسید و با جمعآوری اطلاعات لازم، بفهمید چه نوع محتوایی باب میل آنها است.
بهعلاوه، باید استراتژی خوبی تدوین کنید و مطابق آن پیش بروید. بدون استراتژی یک متر هم جلوتر نخواهید رفت و تلاشهایتان به هیچ جایی نمیرسند.
اینها را بگذارید کنار لزوم خلق محتوای با کیفیت. صرفاً تولید محتوا قرار نیست معجزه کند؛ بلکه باید کیفیت را تا جای ممکن بالا ببرید و بتوانید توجه حداکثری مخاطبان هدف را جلب کنید. محتوایی که حاوی اطلاعات ارزشمند است و بهخاطر جذابیتی که دارد، مخاطب را به مصرف ترغیب میکند.
ضمناً، باید هر قدمی که برمیدارید را با دقتی موشکافانه تحلیل کنید و ببینید وضعیت چطور بوده است. آیا محتواها همانطور که انتظار داشتهاید عمل کردهاند یا باید دستی به سروگوش استراتژی بکشید و آن را چکشکاری کنید؟
نکتۀ کلیدی: تولید محتوای مناسب و با کیفیت، به سئو بهتر سایت هم کمک میکند و باعث میشود تصاحب جایگاههای برتر در نتایج جستوجو راحتتر از قبل شود. دستاوردی که برای انواع بازاریابی در فضای دیجیتال اهمیت زیادی دارد؛ چون موتورهای جستوجو و در صدر آنها گوگل، منبع اصلی کاربران برای دریافت پاسخ سؤالاتشان هستند.
خلاصه که یکی از انواع کارراهانداز بازاریابی در سال ۲۰۲۴، خلق محتوای ارزشمند است که آن را با نام بازاریابی محتوایی یا بهقول انگلیسیزبانها، Content Markeing میشناسیم.
۲. بازاریابی شبکههای اجتماعی (Social Media Marketing)
بازاریابی شبکههای اجتماعی که به آن SMM (مخفف Social Media Marketing) هم میگویند، یعنی بهرهوری از پلتفرمهایی مثل اینستاگرام، فیسبوک، ایکس (توییتر سابق)، تیکتاک، لینکداین و… برای ارتباط مستقیم و مؤثر با مخاطبان هدف. در نتیجۀ این نوع بازاریابی، میتوانید انتظار افزایش آگاهی از برند (Brand Awareness) و صدالبته بالا رفتن نرخ فروش را داشته باشید!
اینجا هم خلق محتوای با کیفیت و ارزنده اهمیت بسیاری دارد و به همین خاطر، بسیاری این رویکرد بازاریابی را زیرشاخهای از Content Marketing میدانند؛ ولی در چنین پلتفرمهایی، تعامل گرفتن خوب و درست با مخاطبان هدف، اهمیت و وزن بیشتری از خلق محتوا دارد!
مثل تمام انواع بازاریابی، تجزیهوتحلیل عملکرد در بازاریابی شبکههای اجتماعی هم ضروری است و کمک میکند تا مسیر درست را پیدا کنید.
یکی از جذابترین خصوصیات Social Media Markeing این است که میتوانید روی UGC (مخفف User-Generated Content) حساب ویژهای باز کنید؛ یعنی میتوانید کمپینهایی اجرا کنید و از مخاطبان بخواهید برای برند شما محتوا تولید کنند؛ معمولاً برای جلب توجه مخاطب هدف، کسبوکارها درازای انجام این پاداش و جایزه پیشنهاد میدهند.
شانس وایرال شدن محتوا در این نوع بازاریابی بسیار زیاد است. خلق محتوای خوب و همراه با ترند، بهاضافۀ کمی چاشنی شانس، در معرض دید میلیونها نفر قرار میگیرد و بهدنبال این موضوع، رشد خیرهکنندهای در افزایش آگاهی از برند تجربه خواهید کرد.
دقت داشته باشید که بسته به نوع کسبوکار، باید سراغ پلتفرمی بروید که بتواند بیشترین آورده را در سبدتان قرار دهد. با اینکه در بیشتر مواقع اینستاگرام بهترین انتخاب برای کسبوکارهای ایرانی است، اما در برخی مواقع، ممکن است لینکداین یا حتی توییتر (ایکس کنونی) انتخابهای بهتری باشند.
در رابطه با اینستاگرام، توصیه میکنیم روی وجهۀ بصری محتوا وقت بیشتری بگذارید. از آنجایی که این پلتفرم تصویرمحور است، اولین چیزی که برای جلب توجه نیاز دارید، جذابیت بصری است. در نقطۀ مقابل، احتمالاً در لینکداین یا مثلاً توییتر، بهتر باشد به نوشتن متنی تأثیرگذار وزن بیشتری بدهید.
حتماً برای برگذاری مسابقات و رویدادها برنامه بچینید. یکی از بهترین راهکارها برای جذب تعامل مخاطبان، درگیر کردن آنها در چنین اتفاقاتی است؛ مخصوصاً اگر جایزه چشمگیر باشد، افراد بیشتری جذب میشوند و احتمال دستیابی به هدفی که در سر دارید بیشتر خواهد شد.
بهعلاوه، تداوم در فعالیت یکی از لازمههای موفقیت در بازاریابی شبکههای اجتماعی است. اینطور نباشد که ۱ ماه فعال باشید و ۲ ماه کلاً بیخیال همهچیز شوید. هم الگوریتم شبکههای اجتماعی مختلف به تداوم اهمیت میدهند و هم مخاطبان هدف به کسبوکاری که پاسخ آنها را میدهد و دائماً محتواهای مفید تولید میکند، اقبال بیشتری نشان میدهند.
فعالیت مداوم به رشد ارگانیک منجر میشود. رشد ارگانیک زمانبر است، اما بدون شک یکی از مقرونبهصرفهترین رویکردها است. البته که امکان اجرای تبلیغات پولی هم وجود دارد. اغلب پلتفرمها، امکان تبلیغات درونبرنامهای را در اختیار کاربران قرار میدهند، که خب ما در ایران از آنها محروم هستیم؛ ولی میتوانید برای تبلیغ در صفحات پربازدید و همکاری با اینفلوئنسرها هزینه کنید و سرعت فرایند رشد را بالا ببرید.
اجازه دهید در بخشی جداگانه راجعبه همکاری با اینفلوئنسرها صحبت کنیم.
۳. اینفلوئنسر مارکتینگ (Influencer Marketing)
در لغت، اینفلوئنسر بهمعنای تأثیرگذار است. در اینجا، منظور ما افرادی هستند که جامعۀ مخاطبان مخصوص خود را دارند و میتوانند روی تصمیمگیری آنها اثرگذاری مستقیم داشته باشند.
در حالی که اغلب فکر میکنند این نوع افراد فقط در اینستاگرام یافت میشوند، ولی خب حقیقت این است که اینفلوئنسرها لزوماً محدود به این پلتفرم نیستند!
هر فردی، در هر پلتفرمی میتواند مخاطبان زیادی داشته باشد و در دستۀ اینفلوئنسرها قرار بگیرد. از اینستاگرام گرفته تا یوتیوب و Twitch! حتی ممکن است فردی سایتی شخصی داشته باشد که هر روز میزبان ترافیک بسیار بالایی است؛ آن فرد هم اینفلوئنسر به حساب میآید.
حالا اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟ این نوع از انواع بازاریابی به همکاری با این افراد برای پروموت یک برند اشاره دارد.
مثلاً فرض میگیریم فروشگاه موبایل دارید. کلی اینفلوئنسر وجود دارند که بهصورت تخصصی در رابطه با تکنولوژی و مشخصاً گوشیهای هوشمند محتوا تولید میکنند؛ بنابراین، احتمال میرود که مخاطبان آنها، همان کسانی باشند که شما به آنها نیاز دارید؛ به بیان سادهتر، مخاطبان چنین اینفلوئنسرهایی میتوانند مشتریان بالقوۀ کسبوکار شما باشند؛ کسانی که میخواهند موبایل بخرند یا به خدماتی که شما ارائه میکنید نیاز دارند.
بعد از شکلگیری همکاری، بسته به نوع توافق، اینفلوئنسر محتوایی مرتبط میسازد و در آن فروشگاه موبایل را تبلیغ میکند. در نتیجه، موبایلفروشی داستان ما میتواند در معرض دید حجم بالایی از مخاطبان هدف خود قرار بگیرد!
توجه داشته باشید که لزوماً هر شخصی با فالوور زیاد، اینفلوئنسر نیست! همانطور که گفتیم، این افراد میتوانند تصمیمات مخاطبانشان را جهتدهی کنند؛ یعنی اعتبار دارند و دنبالکنندگانشان آنها را بهعنوان متخصصان آن حوزه میشناسند.
پس اگر آقا یا خانم X بهخاطر موضوعی مضحک بهصورت مقطعی معروف میشود و تعداد فالوورهایش رشد عجیبغریب پیدا میکند، لزوماً به معنای اینفلوئنسر بودن او نیست و قرار نیست با تبلیغ در صفحۀ او به اهداف بازاریابی خود برسید! حتی برعکس؛ احتمال ضرر کردن بهخاطر تبلیغات منفی و کاهش اعتبار برند هم وجود دارد!
همچنین، برای کسب موفقیت در این رویکرد، ضرورتاً باید سراغ اینفلوئنسرهای بروید که به زمینۀ فعالیت شما ربط دارند. یک لحظه فرض کنید فروشگاه موبایل سراغ یک اینفلوئنسر حوزۀ آشپزی میرفت؛ ممکن است در بین دنبالکنندگان آشپز افرادی به موبایل نیاز داشته باشند، ولی خب مثل پرت کردن تیری در تاریکی میماند و خبری از هدفگیری دقیق و هوشمندانه نیست.
بازاریابی علم است و باید نهایت تلاش خود را بکنید تا با کمترین هزینه، بیشترین آورده را به دست آورید. پس طبیعتاً پولی که به اینفلوئنسر حوزۀ تکنولوژی پرداخته میشود، آوردۀ بیشتری برای موبایلفروش خواهد داشت و در نتیجه، ROI یا نرخ بازگشت سرمایه افزایش پیدا میکند.
این نکته را هم بگوییم که در سال ۲۰۲۴، با تغییر عادات مردم که گفتیم حالا خیلی زودبهزود رخ میدهد، اینفلوئنسر مارکتینگ هم با گذشته فرق کرده است. حالا اینفلوئنسرهایی که دنبالکنندگان کمتر (ولی وفادارتر) دارند، گزینههای بهترین برای پروموت یک کسبوکار محسوب میشوند.
شاید دلیل این تغییر (مخصوصاً در ایران)، از دست رفتن اعتبار افراد خیلی مشهور، بهخاطر پروموت کسبوکارهای کلاهبردار باشد! در عوض، اینفلوئنسری که دنبالکنندگان کمتری دارد، بهخاطر ارتباط صمیمیتر با آنها، در جلب اعتمادشان هم موفقتر خواهد بود و اگر برند شما را تبلیغ کند، میتوانید امیدوار باشید که توجه دنبالکنندگان او را جلب کنید.
خلاصه که اینفلوئنسر مارکتینگ هم به تأثیرگذار بودن در سال جدید ادامه میدهد؛ منتهی با تغییراتی که گفتیم بارزترین آنها، کاهش ارزش ماکرواینفلوئنسرها (افرادی که دنبالکنندگان خیلی زیاد دارند) و معطوف شدن توجهات به میکرواینفلوئنسرها (افرادی که تعداد دنبالکنندگان کمتری دارند) است.
۴. بازاریابی ویدیویی (Video Marketing)
طی چند سال گذشته، با توجه به بهتر شدن سرعت اینترنت در سطح جهان (بیان این ادعا در رابطه با ایران سخت است!)، علاقۀ مردم به محتواهای ویدیویی شدیداً بیشتر شده است.
در نتیجه، بسیاری از مارکترها به این نتیجه رسیدهاند که از ویدیو، بهعنوان یکی از کانالهای اصلی برای پروموت برند و دستیابی به اهداف بازاریابی استفاده کنند.
آمار و ارقامی که در سایت Wyzowl منتشرشده میگوید ۹۱ درصد تمام کسبوکارها از ویدیو بهعنوان ابزاری برای بازاریابی بهره میبرند. این بالاترین نرخ از سال ۲۰۱۶ تابهحال است.
تماشای ویدیو راحتتر از خواندن مقاله و برای برخی سرگرمکنندهتر از گوش دادن به پادکست است؛ پس اینکه بسیاری از کسبوکارها سراغ این نوع محتواها میروند، اصلاً عجیب نیست! ضمن اینکه محتواهای ویدیویی ارتباط مؤثرتر و مستحکمتری با مخاطب ایجاد میکنند.
اینجا باز هم لازم است به تغییر مداوم عادات مردم اشاره کنیم که روی ویدیو مارکتینگ در سال ۲۰۲۴ هم اثر گذاشتهاند.
در عصر دادهها به سر میبریم. بشر هیچوقت در طول تاریخ به این حجم خیلی زیاد از انواع محتواها دسترسی نداشت. در کنار مزایای بسیار، چنین اتفاقی باعث کاهش تمرکز و حوصلۀ مخاطب شده است.
به همین خاطر، در مقایسه با سالهای گذشته، امسال ویدیوهای کوتاه شانس بیشتری برای موفقیت دارند. ویدیوهایی مثل آنهایی که در تیکتاک یا ریلز اینستاگرام منتشر میشوند. یوتیوب هم با YouTube Shorts وارد گود شده و متخصصان میگویند از سرمایهگذاری روی این بخش پشیمان نخواهید شد.
ویدیوهای کوتاه، زمان کمی از مخاطب میگیرند و به همین دلیل، محبوب آدمهای بیحوصلۀ امروزی هستند. مخصوصاً نسلهای جوانتر علاقۀ بیشتری به این نوع محتواها دارند.
بیشتر متخصصان با قاطعیت میگویند ۲۰۲۴ سال اقتدارگرایی محتواهای ویدیویی است! وقتی همۀ جوانب را سبکسنگین میکنیم، میبینیم این ادعا درست است و ویدیو مارکتینگ، بدون شک یکی از مؤثرترین روشها برای جلب توجه مخاطبان هدف یک کسبوکار به حساب میآید.
ضمناً، امسال محتواهای پخش زنده یا اصطلاحاً Live Streaming بسیار بیشتر از قبل رواج پیدا میکنند. این نوع محتواها بهخاطر تعامل در لحظه، باعث افزایش اعتبار و تأثیرگذاری تمام اقدامات مربوط به بازاریابی از روشهای گوناگون میشوند.
در انتخاب موضوع ویدیو دستتان کاملاً باز است. میتوانید محصول یا سرویس معرفی کنید، طرز استفاده از آنها را آموزش دهید، برای داستانسرایی سراغ آن بروید، به پرسشهای احتمالی و پرتکرار مخاطبان پاسخ دهید و….
باید بسته به مخاطبان هدف، نوع کسبوکار، هدفی که مد نظر دارید و البته بودجهای که در اختیارتان است، استراتژی مناسبی بچینید و از بهترین فرمت ویدیو جهت اجرای درست و کارآمد ویدیو مارکتینگ نهایت استفاده را ببرید.
۵. بازاریابی ارجاعی (Affiliate Marketing)
راستش را بخواهید، شاید بازاریابی ارجاعی حتی بین فارسیزبانها هم خیلی رایج نباشد و بیشتر همان افیلیت مارکتینگ را بشنوید. در هر صورت، یکی دیگر از انواع بازاریابی در سال ۲۰۲۴ که کارآمد خواهد بود، همین رویکرد است.
روال کار ساده است؛ برند تبلیغدهنده به افرادی که محصولات و خدماتش را به دیگران معرفی کنند، پاداش (کمیسیون) میدهد.
یک مثلث داریم که طبیعتاً ۳ ضلع دارد:
- تبلیغکننده (Affiliate): تبلیغکننده میتواند فرد، وبسایت یا وبلاگ، اینفلوئنسر، یوتیوبر و بهطور کلی هر شخص یا ارگانی باشد که دنبالکننده دارد و مسئولیت تبلیغ را بر عهده میگیرد.
- تبلیغدهنده: ضلع دوم، برندی است که سراغ این رویکرد میرود و به افیلیتها درازای تبلیغ برند خود پاداش میدهد.
- مصرفکننده یا مشتری: همان شخص یا مجموعهای است که تبلیغکننده سعی میکند او را به خرید محصول یا سرویس تبلیغدهنده ترغیب کند.
به بیان سادهتر، تبلیغکننده سعی میکند بین مشتری و برند پل بسازد و این دو را به هم متصل کند و اگر موفق باشد، پول (یا هر شکل دیگری از پاداش) دریافت میکند.
معمولاً کسبوکارهایی که میخواهند از افیلیت مارکتینگ استفاده کنند، لینکی اختصاصی در اختیار متقاقضیان این طرح قرار میدهند. فرضاً که افیلیت سایتی پربازدید در حوزۀ نگهداری از گلوگیاه دارد و شرکت تبلیغدهنده هم یک کسبوکار فروش گلدانهای خاص و نایاب است.
افیلیت محتوایی مرتبط با محصولات تبلیغکننده میسازد و از بازدیدکنندگان دعوت میکند برای تهیۀ این نوع گیاهها، سراغ برند X (تبلیغکننده در مثال فرضی ما) بروند.
لینک Tracker دارد؛ یعنی تبلیغدهنده دقیقاً میفهمد هر تبلیغکننده چند مشتری به سمتش فرستاده و اگر آنها خرید را تکمیل کنند، پاداش افیلیت را به حسابش واریز میکند؛ البته ممکن است قرارداد طوری باشد که افیلیت صرفاً با ارسال بازدیدکننده وظیفهاش را انجام بدهد و شامل پاداش شود؛ میخواهیم بگوییم شروط بازاریابی ارجاعی میتوانند متغیر باشند!
در قسمت بعدی که بخش انتهایی مقاله است، راجعبه ترندهای داغ دنیای مارکتینگ در سال ۲۰۲۴ صحبت میکنیم.
سال ۲۰۲۴ این ترندها نقل محافل خواهند بود!
اول از همه هوش مصنوعی را زیر نظر داشته باشید! انواع AI به همۀ حوزهها نفوذ کردهاند و بازاریابی هم از این ترند جدید بینصیب نمانده است. کلی ابزار وجود دارند که در انجام وظایف مختلف مربوط به بازاریابی کمکتان میکنند و بیتوجهی به آنها یک اشتباه خیلی بزرگ است!
خوب تحقیق کنید و ببینید هوش مصنوعی در چه زمینههایی به کارتان میآید. بعد از جمعآوری اطلاعات لازم، ابزار مناسب را تهیه و نهایت بهره را از آنها ببرید تا شانس موفقیت مارکتینگ را افزایش دهید.
VR و AR هم دیگر ترندهای داغ امسال هستند که باید در تدوین استراتژی بازاریابی و برنامهریزی برای آن لحاظ شوند. بعد از عرضۀ Apple Vision Pro و چندی قبل از آن Quest از شرکت متا، واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده (AR) دوباره در کانون توجهات قرار گرفتند و بسیاری از شرکتهای بزرگ، مجدداً بودجۀ کلانی برای بازاریابی در این زمینهها اختصاص دادهاند.
علاوهبر اینها، شخصیسازی مهمتر از همیشه به نظر میآید. باید سعی کنید پیام مارکتینگ را به شکلی در اختیار مخاطب هدف قرار دهید که انگار آن پیام، شخصاً برای او تهیه شده است! تجزیهوتحلیل دادهها و بهخصوص آنالیز بیگ دیتا در این زمینه کمکتان خواهد کرد.
سعی کنید روی ارزشهای والای کسبوکار تمرکز کنید و برای انتقال آنها به مخاطب هدف برنامه بریزید. سالها است که تبلیغ هجومی محصولات و خدمات کارایی قدیم را ندارد و در سال ۲۰۲۴، مردم بیشتر از همیشه به اهداف وجودی برندها اهمیت میدهند.
سرچ صوتی با سرعت زیاد در حال فراگیر شدن است. در استراتژیهای خود به این مهم توجه ویژه داشته باشید و تلاش کنید در نتایج این نوع جستوجو به جایگاههایی که باید دست پیدا کنید.
اگر قرار است برای تبلیغات هزینه کنید، دست پر باشید و بعد از تحقیقات کامل، سراغ کانالهایی بروید که اطمینان دارید میتوانید از طریق آنها توجه مخاطبان هدف را جلب کنید. یادتان باشد صرفاً بودجۀ کلان ضامن موفقیت نخواهد بود. برندهای زیادی هستند که با صرف هزینههای کم و البته انتخاب درست کانالهای تبلیغاتی، توانستهاند نتایج خیلی بهتری از برندهای دستودلباز ولی بیبرنامه کسب کنند!
در نهایت، توصیه میکنیم نیمنگاهی به متاورسها و کلاً دنیای Web 3.0 (نسل سوم اینترنت) هم داشته باشید. اینطور که به نظر میرسد، با شروع بولران (روند صعودی در بازارهای مالی) جدید بازار رمزارزها، مجدداً قرار است شاهد افزایش توجه به این حوزه باشیم.
این هم از ترندهای داغ ۲۰۲۴ که برای موفقیت در بازاریابی باید از آنها مطلع باشید.
وقت جمعبندی است.
فضا از همیشه رقابتیتر است و بازاریابی از همیشه ضروریتر!
زمان که جلوتر میرود، کسبوکارها افزایش پیدا میکنند و در هر صنعتی که فعالیت داشته باشید، رقبا مثل قارچ از ناکجا ظاهر میشوند؛ پس برای اینکه به چشم بیایید و در سیل عظیم رقبا ناپدید نشوید، باید برای بازاریابی خوب و تأثیرگذار برنامه بچینید.
در این مقاله، انواع بازاریابی در سال ۲۰۲۴ را بررسی کردیم که میتوانند در بزرگ شدن برند و بیشتر دیده شدنش مفید فایده نشان دهند.
علاوهبر این ۵ نوع بازاریابی کارراهانداز، به ترندهای داغی پرداختیم که در این سال باید زیر نظر بگیرید تا شانس موفقیتتان بیشتر شود.
امیدواریم که خواندن این مقاله به افزایش اطلاعاتتان کمک کرده باشد و پاسخ سؤالات خود در این رابطه را گرفته باشید. اگر همچنان پرسشی دارید، در قسمت کامنتها منتظرتان هستیم.