ساختن رزومه از آن کارهایی است که آدم دلش میخواهد تا جای ممکن آن را عقب بیندازد! با اینکه در ظاهر انجام چنین کاری خیلی هم سخت نیست، ولی خب همین که پای سیستم بشینید، نمونه کارهای خود را جمعآوری کنید، برای هرکدام توضیح بنویسید و البته ساخت یک قالب جذاب برای رزومه، خیلیها را کلافه میکند.
خوشبختانه بهدنبال پیشرفت تکنولوژی، برخی کسبوکارها این نیاز را خیلی خوب درک کردند و تصمیم گرفتند پلتفرمهایی بسازند که مختص انجام این کار هستند؛ یعنی ساخت رزومه! پلتفرمهایی که اصطلاحاً رزومه ساز نامیده میشوند و میتوانند این فرایند را برای هرکسی بسیار راحت کنند.
در این مقاله، میخواهیم ۱۵ مورد رزومه ساز آنلاین را معرفی کنیم (خارجی و ایرانی) که هرکدام خصوصیات ویژۀ خود را دارند و میتوانند کارتان را راه بیندازند.
قبل از اینکه شروع کنیم، بیایید در بخشی کوتاه، ببینیم رزومه چیست و چرا روزمه داشتن مهم است.
رزومه چیست؟ چرا ساخت رزومه اهمیت دارد؟
به احتمال خیلی زیاد، شمایی که در حال خواندن این مقاله هستید، میدانید رزومه چیست! ولی خب از آنجایی که ضرری ندارد، این تعریف مختصر را از رزومه داشته باشید:
رزومه یک مستند متنی است که شامل پیشزمینۀ حرفهای، تحصیلی، مهارتها و دستاوردهای اشخاص میشود. رزومهها معمولاً برای کاریابی مورد استفاده قرار میگیرند تا کارجوها بتوانند به کارفرماها نشان دهند چه کارهایی از دستشان برمیآید!
دربارۀ دلایل اهمیت ساخت رزومه هم باید بگوییم:
- تأثیرگذاری مثبت در اولین برخورد
- نمایش مهارتها و تجربیات
- به تصویر کشیدن مسیر پیشرفت در حوزههای بهخصوص
با بهترین سایتهای کاریابی ایرانی و بینالمللی آشنا شوید!
فارغ از همۀ اینها، اگر دنبال کار باشید، به رزومه نیاز خواهید داشت؛ چون شرکتها و کارفرماهایی که احتمالاً قصد استخدامتان را داشته باشند، باید رزومه شما را ببینند تا بفهمند چند مرده حلاج هستید!
حالا برویم سراغ اصل موضوع و بپردازم به بهترین پلتفرمهایی که ساخت رزومه کاری را بهشکلی بسیار آسان ممکن میکنند.
بهترین و خفنترین رزومهسازهای آنلاین
مواردی که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد، برخی رایگان و برخی پولی هستند؛ با وجود اینکه همۀ این گزینهها امتحان خود را پس دادهاند و میتوانید بهعنوان ابزارهای کارآمد و بهدردبخور روی آنها حساب باز کنید، با توجه به نیاز خاصی که دارید، احتمالاً برخی از آنها عملکرد بهتری خواهند داشت!
نکته: طبیعتاً اگر قصد ساخت رزومه به زبان انگلیسی (یا زبان دیگری غیر از فارسی) را داشته باشید، پلتفرمهای خارجی بیشتر به کارتان میآیند؛ از آن طرف، سایتهای ایرانی برای ساخت رزومههای فارسی بهتر عمل میکنند. (نه همیشه)
۱. Kickresume
به گواه افرادی که سراغ این پلتفرم رفتهاند و با آن رزومه ساختهاند، Kickresume از هر جهت کارآمد است. وقتی سری به پلتفرمهای نقد و بررسی محصولات مختلف میزنیم، میبینیم که اکثریت از خدمات این پلتفرم رضایت کامل دارند.

قالبهای پیشفرضی که برای ساخت رزومه در این ابزار در نظر گرفته شدهاند، سلیقۀ طیف وسیعی از مخاطبان را پوشش میدهند. همچنین، وجود امکانات خیلی زیاد برای شخصیسازی رزومه، نبود مشکلات فنی رایج مثل جابهجایی خطوط و کلمات، امکان کمک گرفتن از هوش مصنوعی و…، همگی دست به دست هم میدهند تا Kickresume به یکی از بهترین ابزارها برای این منظور تبدیل شود.
نکتۀ بسیار جذاب دیگر اینکه با نسخۀ رایگان این پلتفرم، میتوانید هر تعداد رزومه که میخواهید بسازید و مشکلی از بابت دانلود آنها هم وجود ندارد؛ البته که نسخۀ رایگان محدودیتهایی هم دارد و نمیتوانید از تمام امکانات این پلتفرم قدرتمند بهره ببرید؛ ولی خب اگر دوست دارد ساخت رزومه رایگان تمام شود و امکان صرف هزینه برای آن را ندارید، Kickresume انتخاب خوبی به حساب میآید.
در رابطه با تفاوتهای بین نسخۀ رایگان و نسخۀ پرمیوم، همین بس که اولی ۴ قالب در اختیار کاربر قرار میدهد و دومی بیشتر از ۴۰ قالب!
۲. سایت رزومهساز یا CVbuilder
سی وی بیلدر نام یکی از پلتفرمهای داخلی است که خب مشخصاً در رابطه با ساخت رزومه خدمات ارائه میدهد. این پلتفرم با آدرس cvbuilder.me قابل دسترسی است و اگر سراغ خدماتش بروید، از تواناییهای هوش مصنوعی آن هم برخوردار خواهید شد.

این رزومهساز کلی قالب متنوع دارد که باعث میشود دست کاربر برای ساخت رزومهای که دقیقاً باب میلش است، کاملاً باز باشد. بهطور مشخص، ۳۰ قالب در دسترس قرار دارند که هر قالب هم کاملاً قابل شخصیسازی است؛ یعنی میتوانید هر قسمت قالب را بهشکلی که میخواهید تغییر دهید؛ از فونت گرفته تا رنگها و چینش بخشهای مختلف رزومه.
بعد از ساخت اکانت در این پلتفرم، میتوانید چندین رزومه را بهصورت همزمان مدیریت کنید؛ از آنجایی که شاید لازم باشد برای کسبوکارهای مختلف، رزومههای گوناگون آماده کنید، چنین قابلیتی خیلی به کار میآید. ضمن اینکه برای خروجی گرفتن هم دنیایی از انتخاب پیش رویتان قرار دارد! میتوانید نسخۀ نهایی رزومه را در قالب ۳۲ فرمت PDF و ۷ فرمت WORD تحویل بگیرید.
بعد از اینکه رزومۀ خود را در این سایت تکمیل کردید، میتوانید براساس اطلاعات و دادههای ثبتشده در آن، از طریق خود پلتفرم رزومهساز، یک پورتفولیو هم بسازید که خب به این ترتیب، کارتان خیلی راحتتر میشود.
نکته: رزومه، CV و پورتفولیو، در عین اینکه ماهیت عملکردی نسبتاً یکسانی دارند، در برخی جزئیات با هم متفاوتند؛ بعداً در مقالهای جداگانه، هر ۳ را زیر ذرهبین میبریم و بیشتر راجعبه آنها صحبت میکنیم.
و اما نکتۀ آخر در رابطه با رزومهساز اینکه امکان ساخت رزومه به زبانهای دیگر را هم فراهم میکند. بالاتر گفتیم که سایتهای ایرانی بیشتر به کار ساخت رزومۀ فارسی میآیند و واقعاً هم همینطور است؛ منتهی سازندگان این پلتفرم هم مثل همۀ ما خیلی خوب میدانند که درصد زیادی از هموطنان بهدنبال مهاجرت و پیدا کردن کار در شرکتهای خارجی هستند؛ به همین خاطر، امکان ساخت رزومه به زبانهای انگلیسی و آلمانی هم در این پلتفرم لحاظ شده است.
ضمناً، هوش مصنوعی رزومهساز میتواند رزومۀ فارسی را با دقت بالا به انگلیسی ترجمه کند و بار سنگینی را از روی دوشتان بردارد.
۳. Resume Genius
یکی دیگر از اسامی مطرح در حوزۀ ساخت رزومه کاری، Resume Genius است. پلتفرمی که ظاهری کاربرپسند دارد و اجازه میدهد نابلدترین افراد هم با کمترین اصطکاک ممکن، یک رزومۀ عالی بسازند.

این پلتفرم ۲۵ قالب پیشفرض مدرن ارائه میکند که همگی کاملاً حرفهای هستند و طوری طراحی شدهاند که بتوانند نظر مثبت کارفرماها را جلب کنند.
هوش مصنوعی هم که جدیداً حکم دوربینهای هندیکم در دهۀ ۸۰ را پیدا کرده است! همۀ کسبوکارها بهنحوی آن را به کار گرفتهاند تا نوآور بودن خود را نشان دهند.Resume Genius هم از این قافله عقب نمانده و خوشبختانه از این تکنولوژی بهشکلی مؤثر و کارآمد استفاده میکند.
مثلاً یکی از کاربردیترین قابلیتهای AI این پلتفرم، اضافه کردن خودکار بولتین به بخش تجربیات کاری رزومه است؛ بولتینهایی که البته قابل ویرایش هستند و اگر نیاز به تغییر داشته باشند، میتوان آنها را دستکاری کرد.
زیباسازی رزومه، جایگذاری درست نوشتهها و تصاویر و… هم جزو کارهایی هستند که میتوانند کلی زمانبر باشند؛ اما خب باز هم هوش مصنوعی وارد عمل میشود و نجاتتان میدهد.
خلاصه که با Resume Genius میتوانید در زمانی خیلی کوتاه، یک رزومۀ درستوحسابی بسازید که مو لای درزش نمیرود.
متأسفانه، استفاده از این ابزار بهصورت رایگان شدنی نیست! اگر یک بار رزومه بسازید و بخواهید آن را دانلود کنید، باید ۲.۹۵ دلار هزینه بپردازید؛ یا اینکه با پردخت ۷.۹۵ دلار در هر ماه، بینهایت رزومه و توصیهنامه بسازید و بدون مشکل آنها را دانلود کنید.
۴. Indeed Resume Builder
شهرت Indeed بهخاطر تمرکز فعالیتش در حوزۀ کاریابی است؛ بهزودی، مقالهای مینویسیم و مجموعهای از بهترین پلتفرمهای داخلی و خارجی کاریابی را بررسی خواهیم کرد و Indeed را هم حتماً در آن لیست جای خواهیم داد.
اما خب، Indeed که بهخوبی مخاطبان هدفش را میشناسد، طی یک برآورد هوشمندانه، تصمیم گرفت رزومه ساز را هم به لیست سرویسهای خود اضافه کند و حالا این پلتفرم یکی از بهترین سایتهایی است که اجازۀ ساخت رزومه کاری رایگان را میدهد.
۸ قالب خاص و منحصربهفرد در رزومهساز Indeed تعریف شدهاند که هرآنچه برای ساخت یک رزومۀ حرفهای نیاز دارید را در اختیارتان میگذارند. تازه علاوهبر بخشهای رایجی که در تمام رزومهها وجود دارند، این ابزار امکان اضافه کردن بخشهایی مثل سابقۀ خدمت سربازی و امثالهم را هم به وجود آورده است؛ به بیان بهتر، Indeed اجازه میدهد بیشتر از خودتان بگویید تا شانس بیشتری برای جلب توجه کارفرما داشته باشید.
برخی میگویند که قالبهای Indeed خیلی ساده و بیسیک هستند و درست هم میگویند؛ اما خب در نتیجۀ همین مسئله، کار کردن با این رزومه ساز خیلی راحت است و بهسادگی میتوانید رزومهای کارراهانداز برای خود بسازید.
ولی خب با در نظر گرفتن مشکلات مربوط به پرداختهای بینالمللی و البته بیارزش بودن ریال که باعث میشود مبالغ اندک هم برای یک ایرانی سنگین باشند، رایگان بودن این رزومهساز همۀ مشکلات دیگرش را میشوید و میبرد؛ رایگان بودن در کنار طرز کار آسان.
منتهی با این وجود، گاهی امکانات کم Indeed آنقدر توی ذوق میزند که ممکن است کلافه شوید و حاضر باشید با پرداخت پول، به قابلبیتهای بیشتری دست پیدا کنید.
۵. رزومه ساز کاربوم
درست مثل Indeed، کاربوم هم یک پلتفرم کاریابی است که فعالیت اصلیاش وصل کردن کارجوها به کارفرماها است؛ کاربوم هم راه Indeed را رفت و تصمیم گرفت برای مخاطبانش که قاعدتاً به رزومه نیاز دارند، پلتفرم رزومهساز بسازد.

به ادعای سایت خود مجموعه، تا حالا بیشتر از ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار هموطن از این پلتفرم برای ساخت رزومه کمک گرفتهاند. با داشتن اکانت در کاربوم میتوانید چندین رزومه را بهصورت همزمان مدیریت کنید که بالاتر گفتیم چنین خصوصیتی چرا مهم و کاربردی است.
حتی اگر قصد ساخت رزومۀ انگلیسی داشته باشید هم رزومهساز کاربوم به دردتان میخورد. ضمن اینکه میتوانید از رزومۀ ساختهشده با دو فرمت HTML و PDF خروجی بگیرید.
از بین ۷ قالب این پلتفرم، ۳ مورد رایگان هستند و بدون تهیۀ اشتراک میتوانید از آنها استفاده کنید؛ اما ۴ مورد بعدی پولی هستند و باید اشتراک بخرید تا بتوانید با آنها رزومه بسازید.
اگر بنا به مقایسه باشد، باید بگوییم برخلاف رزومهساز که کمی بالاتر آن را معرفی کردیم، کاربوم هوش مصنوعی ندارد! یعنی خبری از آن دوربین هندیکمی که همۀ خانوادهها در دهۀ ۸۰ داشتند، نیست؛ اما درهرصورت، همچنان میتوان با استفاده از این سایت داخلی، بهشکلی آسان و سریع، رزومهای قابل قبول ساخت که شانس جلب توجه کارفرماها را دارد.
۶. Canva
احتمالاً Canva را میشناسید؛ یک ابزار طراحی جذاب که با قابلیتهای کاربردی و طرز استفادۀ آسانش، هوش را از سرها برده است. پلتفرمی که کار طراحی دیزاینهای گرافیکی بهمنظورهای مختلف را مثل خوردن آب راحت میکند.

طی سالهای اخیر، سازندگان Canva دائماً ابزار خود را توسعه دادهاند و قابلیتهای جدیدی به آن اضافه کردهاند. یکی از این قابلیتها، رزومهسازی است که به معنای واقعی کلمه، هر نیازی را برطرف میکند.
مطابق معمول، تنوع بالای تمپلیتها (قالبها)، یکی از خصوصیات مثبت رزومهساز کنوا است. اگر میخواهید رزومهای بسازید که از نظر بصری کاملاً منحصربهفرد باشد، این پلتفرم ناامیدتان نخواهد کرد.
منتهی یک نکتۀ منفی وجود دارد و آن هم این است که همۀ اطلاعات را باید بهصورت دستی وارد کنید؛ برخلاف بسیاری از رزومهسازهای دیگر که هم در نوشتن رزومه کمک میکنند، هم برخی متون را بهصورت آماده در اختیار کاربر قرار میدهند، کنوا چنین قابلیتهایی را ارائه نمیکند. به همین خاطر، پیشبرد امور با این ابزار کمی زمانبرتر است.
البته همین موضوع باعث میشود ساخت رزومۀ فارسی با کنوا هم بدون مشکل انجام بگیرد؛ درصورتیکه بیشتر پلتفرمهای خارجی، پشتیبانی خوبی از زبان مادری زیبای ما ندارند.
این سایت رزومه ساز رایگان است، ولی با یکسری محدودیتها! اگر میخواهید دستتان کاملاً باز باشد و از همۀ توانایی کنوا لذت ببرید، باید دست به جیب شوید و اکانت پرمیوم آن را بخرید.
پس در مجموع، رزومهساز کنوا کلی قالب دارد و امکان سفارشیسازی را در سطح خیلی بالایی ارائه میکند؛ اما اگر محدودیت زمانی دارید و میخواهید کار را سریعتر پیش ببرید، احتمالاً بهتر باشد سراغ گزینههای دیگر بروید.
۷. Zety
همین اول کار بگوییم که امکان استفاده از هیچکدام از قالبهای Zety بهصورت رایگان وجود ندارد و از همان آغاز باید پول بدهید؛ پس اگر دنبال ابزاری رایگان هستید، این پلتفرم هیچجوره به کارتان نمیآید.

ولی خب اگر مشکلی از این بابت ندارید، درازای پرداخت پول، از امکانات زیر برخوردار خواهید شد:
- پیشنهادهای خودکار محشر
- راهنماهای کاربردی
- قالبهای تروتمیز و بهدردبخور
- سیستم امتیازدهی به رزومهها
البته اینطور نیست که بگوییم Zety سرتاسر نکات مثبت است و هیچ مشکلی ندارد؛ اینها ایراداتی هستند که کمی توی ذوق نمیزنند:
- پیچیدگی بیدلیل در سیستم کپی و پیست کردن متنها
- رابط کاربری پیچیده و گیجکننده
- نداشتن ویرایشگر هوشمند
- عدم جداسازی صفحات رزومه در پیشنمایش
- نامناسب بودن برای اعمال خلاقیت
- امکانات کم برای سفارشیسازی رزومه
این پلتفرم ۱۳ تمپلیت آماده دارد که گفتیم هیچکدام رایگان نیستند. همۀ تمپلیتها قابل سفارشیسازی هستند، اما نه در حدی که بتوانید خیلی آنها را تغییر دهید؛ در یک کلام، دستتان برای تغییرات خیلی باز نیست و این یکی از نقاط ضعف پلتفرم به حساب میآید.
اگر بههردلیلی تصمیم گرفتید که سراغ Zety بروید، باید برای ۱۴ روز استفاده از خدمات پلتفرم مبلغی معادل ۲.۷۰ دلار بپردازید. بعد از این دو هفته، ماهی ۲۳.۷۰ دلار میدهید تا امکان استفاده از این پلتفرم را داشته باشید.
۸. سی وی رزومه
یک ابزار داخلی دیگر که امکان ساخت رزومه در زمانی بسیار کوتاه را فراهم میکند. سی وی رزومه هم از هوش مصنوعی استفاده میکند تا خدمات بهتری به کاربران بدهد و تا این لحظه، براساس اطلاعات درجشده در سایت، بیشتر از ۵۰۰ هزار رزومه با این پلتفرم ساخته شدهاند.

سی وی رزومه ۱۰۰ نمونه رزومۀ آماده و ۳۰ قالب را ارائه میکند که میتوانید با کمک آنها، برای خود رزومه بسازید. همانطور که انتظار میرود، امکان ویرایش و شخصیسازی رزومهها هم وجود دارد و میتوانید در انتهای کار از آنها با فرمتهای PDF و WORD خروجی بگیرید.
هوش مصنوعی سی وی رزومه زمانی به کار میآید که میخواهید برای رزومۀ خود محتوا بنویسید؛ نکتۀ مهم اینکه این AI میتواند محتوا را به زبانهای فارسی، انگلیسی، آلمانی و… ساخته و آماده کند. تازه امکان ترجمۀ رزومه از زبانی به زبان دیگر هم فراهم است.
سی رزومه اجاز میدهد رزومه را به یک پورتفولیو با لینک اختصاصی تبدیل کنید. تازه تبدیل رزومه به توصیهنامه (Cover Letter) هم ممکن است.
اگر همهچیز از قبل آماده باشد، ساخت رزومه با این ابزار نهایتاً ۱۰ دقیقه وقت میگیرد. مثل هر پلتفرم حرفهای دیگری، بعد از درست کردن رزومه با این سایت، میتوانید آن را ویرایش کنید تا در نهایت به آنچه مد نظر دارید برسید.
امکان استفادۀ رایگان از خدمات سی وی رزومه وجود دارد؛ منتهی خروجیهایی که میگیرید، دارای واترمارک این سایت خواهند بود. اگر میخواهید واترمارک حذف شود، باید سر کیسه را شل کنید و هزینۀ اشتراک را بپردازید.
۹. LiveCareer
LiveCareer یکی از قدیمیترین کسبوکارها در حوزۀ ساخت رزومه به حساب میآید و بیشتر از ۱۵ سال سابقه دارد. همانطور که از یک برند معتبر و پرسابقه انتظار میرود، رزومه ساز آنلاین LiveCareer هم سریع است، هم طیف بسیار وسیعی از قالبهای آماده را به کاربران ارائه میکند.

نکتۀ بسیار جذاب پلتفرم مورد بحث این است که میتوانید رزومهای از قبلساختهشده را به آن منتقل کنید و دستی به سروروی آن بکشید. رابط کاربری ساده و کاربرپسند است و طی این همه سال فعالیت، دائماً بهسوی بهتر شدن حرکت کرده.
البته ناگفته نماند که انگار قدمت بالای کسبوکار را میتوان از طراحیهای دمدهشدۀ قالبها متوجه شد! همۀ قالبها کاربردی هستند؛ اما خب نمیتوانیم از صفت بهروز و مدرن بودن برای آنها استفاده کنیم. اگر قرار است برای صنعتی سنتی رزومه بسازید، قالبها همان چیزهایی هستند که به آنها نیاز خواهید داشت؛ ولی برای صنایع بهروزتر، شاید بهتر باشد دوباره نگاهی به بقیۀ گزینهها بیندازید و با دید بازتری تصمیم بگیرید.
هیچ خبری از نسخۀ رایگان نیست؛ حتی برای مدتی محدود! اگر میخواهید قابلیتهای رزومه ساز LiveCareer را تست کنید، میتوانید برای ۱۴ روز ۲.۹۵ دلار پول بدهید؛ بعد از این زمان، اگر دیدید همین پلتفرم به کارتان میآید، در هر ماه ۵.۹۵ دلار میپردازید و به تمام امکانات دسترسی پیدا میکنید.
۱۰. VisualVC
VisualVC فقط یک قالب رایگان دارد؛ پس اگر قرار نیست هزینه کنید، انتخابهای خیلی زیادی هم نخواهید داشت.
ولی اگر قرار است ریختوپاش کنید در هر ماه ۲۵ دلار بپردازید (اگر اکانت فصلی بخرید، هر ماه ۱۷ دلار برایتان تمام میشود)، به بیشتر از ۳۰ قالب حرفهای و درستوحسابی دسترسی خواهید داشت.
برخی تمپلیتها کمی گیجکننده هستند و شاید در اول کار، مشخص نباشد هر بخش به چه موضوعی تعلق دارد. ایرادی که واقعاً آزاردهنده است.
از طرفی دیگر، قابلیتهایی مثل امکان ویرایش در لحظۀ رزومه، سادگی انتقال متنها، تنوع بالای قالبها (در صورت خرید اشتراک)، امکانات زیاد سفارشیسازی و…، نکات مثبتی هستند که VisualVC را به لیست ما راه دادهاند.
در مجموع این پلتفرم برای ساخت رزومه آنلاین خوب است، ولی خب قطعاً بهترین گزینه نیست!
۱۱. رزومهساز ای-استخدام
ای-استخدام یکی دیگر از سایتهای کاریابی داخلی است که مثل بقیه رقبایش، فهمیده که میتواند با ارائۀ یک پلتفرم رزومه ساز، نیاز بخش بزرگی از مخاطبان هدفش را برطرف کند.
این رزومه ساز رایگان، ۶ قالب در اختیار کاربر قرار میدهد که همگی قابل سفارشیسازی هستند؛ به این ترتیب، دیگر نیازی نیست درگیر کارهای مرتبط با طراحی و دیزاین رزومه شوید.
در مقایسه با پلتفرمهای دیگر، بهخصوص گزینههای خارجی، تنوع قالبهای ابزار ای-استخدام خیلی زیاد نیست؛ اما خب بهخاطر قابل سفارشیسازی بودن و امکان انتخاب رنگهای دلخواه برای رزومهای که دارید میسازید، کارتان را کاملاً راه میاندازد. ضمن اینکه میتوانید چیدمان بخشهای مختلف را هم مطابق خواستۀ خود تغییر دهید.
و البته که یادتان باشد این ابزار کاملاً مجانی است! پس اگر دنبال ساخت رزومه رایگان هستید، قطعاً این مورد یکی از بهترین گزینههای داخلی به حساب میآید که پیش رویتان قرار دارد.
یکی از جذابیتهای منحصربهفرد رزومهساز ای-استخدام، قابلیتی است با عنوان تحلیلگر رزومه. به بیان ساده، بعد از اتمام ساخت رزومه، هوش مصنوعی این پلتفرم وارد عمل میشود و آنچه که آماده کردهاید را از جهات مختلف بررسی میکند؛ بهعلاوه، اگر احیاناً در بخشی از متنتان غلط املایی وجود داشته باشد (اشتباه کوچکی که وجهه حرفهای شما را با خاک یکسان میکند!)، هوش مصنوعی ای-استخدام آن را شناسایی و برطرف خواهد کرد.
ای-استخدام اجازۀ ساخت رزومه هم به زبان فارسی، هم به زبان انگلیسی را میدهد؛ پس اگر دنبال کار در شرکتهای بینالمللی میگردید، خیالتان راحت که این ابزار به دردتان میخورد.
بعد از اتمام کار و آمادهسازی رزومه، میتوانید از آن در قالب فایل PDF خروجی بگیرید. تازه بعد از خروجی گرفتن هم تا هر چند بار که بخواهید میتوانید رزومه را ویرایش کنید و مجدداً از آن خروجی بگیرید؛ این یعنی میتوانید چندین رزومه بسازید که هرکدام مناسب دستۀ مشخصی از کسبوکارها هستند.
طبق ادعای خود سایت، افراد استخدامشده در بسیاری از برندهای بزرگ از رزومهساز این مجموعه استفاده کردهاند؛ از ایرانسل گرفته تا رونیکس!
۱۲. ResumeHelp
اگر میخواهید رزومۀ انگلیسی بسازید، ولی از مهارتهای خود در زبان انگلیسی اطمینان ندارید، ResumeHelp همان چیزی است که دنبالش میگردید!

هوش مصنوعی این ابزار بهصورت خودکار، نقاط قوت شما را بهشکل متنی از پیش نوشتهشده تحویلتان میدهد. ضمن اینکه در حین ساخت رزومه هم میتوانید از نکاتی که به بهتر شدن خروجی نهایی کمک میکنند، بهرهمند شوید.
۱۵ قالب مختلف در ResumeHelp برای کاربران تعریف شدهاند؛ قالبهایی با ظاهرهای متنوع که البته اغلب کلاسیک و سنتی هستند! با این اوصاف، اگر مدرن و بهروز بودن ظاهر رزومه برایتان اهمیت دارد، این رزومه ساز خیلی به کارتان نمیآید.
یکی از قابلیتهای کاربردی ابزار مورد بحث این است که میتوانید یک رزومۀ قدیمی را آپلود کنید و از هوش مصنوعیاش برای بهینهسازی آن کمک بگیرید. استفاده از این قابلیت رایگان است؛ یعنی بعد از آپلود و اتمام کار بهینهسازی، بدون پرداخت هیچ هزینهای میتوانید از رزومۀ اصلاحشده خروجی بگیرید.
ولی اگر بخواهید رزومهای را از صفر و با استفاده از قالبها و امکانات ResumeHelp بسازید، باید اکانت پرمیوم آن را تهیه کنید، که الحق ارزان و مقرونبهصرفه است! تازه مجبور به خرید اکانت ماهانه نیستید و اگر فکر میکنید کارتان در مدتزمان کوتاهی تمام میشود، خرید اکانت دو هفتهای هم نیازتان را برطرف خواهد کرد.
قبل از اینکه برویم سراغ بررسی سایت رزومه ساز بعدی، باید بگوییم که یک ایراد دیگر در رابطه با این پلتفرم وجود دارد، آن هم خدمات پس از فروش ضعیف است که جای زیادی برای بهتر شدن دارد.
۱۳. Resume.com
اگر ظاهر امروزی و مدرن برایتان اهمیت زیادی ندارد، اگر میخواهید رزومهای بسازید که کاملاً کلاسیک باشد و عوض اینکه روی زیبایی بصری متمرکز شود، مهارتها و سوابق کاری شما را برجسته کند، پیشنهاد میکنیم Resume.com را در نظر بگیرید.
این سایت ساخت رزومه کاری رایگان (کاملاً رایگان!)، بیشتر به محتواها و جایگزاری آنها در رزومه اهمیت میدهد؛ یعنی زیبایی ظاهری در اولویت نیست. عموم قالبها (۱۵ قالب) هم شامل ۴ بخش اصلی میشوند که عبارتند از:
- سابقۀ کاری
- تحصیلات
- مهارتها
- خصوصیات اخلاقی
بسته به اینکه بخواهید روی کدام بخش مانور بدهید، قالبها قابل شخصیسازی هستند.
در رابطه با ضعفهای پلتفرم Resume.com باید بگوییم که رابط گرافیکی آن خیلی کاربرپسند نیست! استفاده از بنفش جیغ بهعنوان رنگ پسزمینه تصمیمی بود که شاید بهتر بود بیشتر راجعبه آن فکر میشد.
علاوهبر این، کپی کردن متن و پیست کردن آن در ویرایشگر ابزار هم میتواند اذیتکننده باشد که راستش را بخواهید قابل درک نیست. ویرایشگر هم از آن دسته ویرایشگرهایی است که تغییرات در بخشهای مختلف را به چند مرحله تقسیم میکند. خیلیها ترجیح میدهند همهچیز را در یک صفحه مدیریت کنند تا تسلط بیشتری بر اوضاع داشته باشند؛ اگر شما هم جزو این گروه افراد هستید، با این خصوصیت مشکل خواهید داشت!
در این ابزار هم با مشکل عدم جداسازی صفحات مواجه هستیم. اگر رزومه هزاران صفحه هم بشوید، در این پلتفرم بدون جداسازی آنها را خواهید دید؛ وقتی قرار باشد رزومه را چاپ کنید، چنین ایرادی مشکلات جدی به وجود میآورد.
و البته که چون پولی نمیدهید، طبیعتاً نباید انتظار پشتیبانی داشته باشید!
با وجود همۀ این ایرادها، آنهایی که به هردلیلی نمیخواهند هزینه کنند، رایگان بودن این ابزار را بالاتر از همۀ این مشکلات میبینند و با اشتیاق سراغ این پلتفرم میروند.
۱۴. رزومهساز جاب ویژن
مطابق معمول، یک سایت کاریابی ایرانی دیگر که در کنار خدمات اصلیاش، رزومه ساز آنلاین هم ارائه میکند. ساخت رزومه آسان رایگان، تنها با چند کلیک و در زمانی کوتاه.
یک قابلیت جذاب این پلتفرم که جلب توجه میکند، امکان ساخت همزمان رزومۀ فارسی و انگلیسی است؛ یعنی در همان موقعی که دارید رزومۀ خود را با زبان فارسی میسازید، هوش مصنوعی جاب ویژن وارد عمل شده و نسخۀ انگلیسی رزومهتان را خواهد ساخت.
به این ترتیب، صرفهجویی قابل توجهی در زمان خواهید کرد؛ و البته که در مخارج هم صرفهجویی میشود؛ چون همانطور که چند خط بالاتر گفتیم، این ابزار رایگان است.
رزومۀ شما در سایت جاب ویژن ذخیره میشود و هروقت که بخواهید، میتوانید با ورود به اکانت خود به آن دسترسی پیدا کرده و حتی اگر لازم باشد، آن را ویرایش کنید؛ ضمناً، امکان خروجی گرفتن با فرمت PDF هم وجود دارد.
قبل از اینکه برویم سراغ مورد بعدی، اجازه دهید یک امتیاز مثبت دیگر هم بهخاطر قالب این رزومه ساز به آن بدهیم. نمیتوانیم راجعبه تنوع قالبهای این پلتفرم درست کردن رزومه چیز خاصی بگوییم، اما کیفیت بالای آنها را تأیید میکنیم.
۱۵. Resume.io
آخرین مورد لیست ما پلتفرمی است که قالبهای خوبی دارد و متنتان را برای پیدا کردن غلطهای املایی، بهصورت لحظهای، بررسی میکند.
در کنار اینها، هزاران متن از پیش نوشتهشده در Resume.io وجود دارند که جزو بایدهای یک رزومه ساز انگلیسی به حساب میآیند.
نکته: Resume.io خدمات بیشتری ارائه میدهد؛ ولی خب ما با ابزار رزومه ساز آن کار داریم!
استفاده رایگان از خدمات این ابزار ممکن است، بهشرطی که نخواهید از رزومۀ نهایی خروجی بگیرید؛ در آن صورت باید هزینه کنید و اشتراک پرمیوم را بخرید. اشتراکی که علاوهبر ارائۀ اجازۀ ساخت بینهایت رزومه، امکانات خیلی کاملتری هم در اختیارتان قرار میدهد.
این هم از آخرین مورد لیست؛ نوبتی هم که باشد، نوبت جمعبندی مقاله است.
رزومه ساز: ابزاری که یک مسئولیت خیلی مهم را بر گردن میگیرد!
بدون رزومه هیچ کاری پیش نمیرود؛ یعنی اگر دنبال شغل میگردید، باید رزومه داشته باشید و جای بحثی وجود ندارد! قبول داریم که ساخت رزومه میتواند سخت، زمانبر و اعصابخردکن باشد؛ اما چاره چیست؟ بههرحال باید رزومه بسازید و خدا را شکر که چیزی به نام رزومه ساز اختراع شد.
در این مقاله، ۱۵ پلتفرم مختص ساخت رزومه را بررسی و ترکیبی از بهترین گزینههای خارجی و داخلی را معرفی کردیم. ابزارهایی که در این راه به کمکتان میآیند و بخش اعظمی از این کار سنگین را انجام میدهند.
بعد از خواندن این مقاله، دیگر بهانهای برای درست نکردن رزومه ندارید. اگر ابزار بهدردبخوری میشناسید که نام آن در لیست دیده نمیشود، همین زیر آن را به معرفی کنید.