هوش مصنوعی Copilot؛ برگ برنده مایکروسافت در بازی پررقابت AI

هر روزی که از خواب بیدار می‌شویم، چت‌بات هوشمند جدیدی عرضه شده است! منتهی از بین این همه گزینه، تنها چند مورد هستند که واقعاً کارآمد نشان می‌دهند و به معنای واقعی کلمه می‌توانند طیف گسترده‌ای از نیازهای مخاطبان را برطرف کنند.

یکی از این چت‌بات‌ها، Copilot نام دارد و متعلق به کمپانی عظیم مایکروسافت است. بعد از اینکه ChatGPT چراغ اول را روشن کرد، گوگل و مایکروسافت هم تصمیم گرفتند هوش‌های مصنوعی مولد (Generative AI) خود را عرضه کنند تا از این قافله عقب نمانند.

هوش مصنوعی کوپایلوت مایکروسافت

خلاصه‌ که این مقاله را می‌نویسیم تا نگاهی موشکافانه داشته باشیم به copilot و ببینیم قادر به انجام چه کارهایی است.

بهتر است اول تعریفی از آن ارائه کنیم و بعد برویم سراغ باقی جوانب ماجرا.

Microsoft Copilot چیست؟

همان‌طور که گفتیم، copilot نام چت‌بات هوشمند ساخت مایکروسافت است که به‌صورت هم‌زمان از هوش مصنوعی OpenAI (همان GPT که ChatGPT هم از آن استفاده می‌کند) و موتور جست‌وجوی Bing (که متعلق به مایکروسافت است) بهره می‌برد!

این هوش مصنوعی اول Bing Chat نام داشت و بعد از مدتی، با ریبرندینگی که مایکروسافت انجام داد، به copilot تغییر عنوان داد.

مثل دیگر مدل‌های زبانی رایج امروزی، این چت‌بات هم می‌تواند در مکالمه‌ای انسان‌گونه شرکت کند و درست مثل یک انسان، به پرسش‌ها و درخواست‌های کاربران با کمک اطلاعات موجود در اینترنت پاسخ دهد.

جدا از این تعریف کلی و پلتفرمی که در قالب یک چت‌بات ارائه می‌شود، ردپای این هوش مصنوعی را می‌توان در تمام نرم‌افزارهای موسوم به Microsoft 365 دید؛ از ورد و اکسل گرفته تا پاورپوینت! اجازه دهید این‌طور بگوییم:

حالا تمام محصولات و سرویس‌های مایکروسافت از copilot برخوردارند و این هوش مصنوعی در امور مختلفی به کمک کاربران می‌آید. اگر از مرورگر Edge استفاده می‌کنید، به copilot دسترسی دارید؛ اگر نسخۀ اورجینال ویندوز ۱۱ را روی دستگاه خود دارید، copilot در خدمت شما است؛ یا اگر از ابزارهایی مثل ورد و پاورپوینت استفاده می‌کنید، باز هم به امکانات این هوش مصنوعی دسترسی خواهید داشت.

مایکروساقت edge و copilot

می‌توان این‌طور فرض کرد که یک AI دستیار شما است و هرجایی که با محصولات و خدمات ساخت این غول دنیای تکنولوژی سروکار داشته باشید، آماده است تا نیازهای شما را برطرف کند.

احتمالاً چند خط بالاتر که گفتیم copilot از مدل زبانی عظیم GPT استفاده می‌کند، تعجب کرده باشید! یکی از اصلی‌ترین سهامداران OpenAI، همین مایکروسافت است و به همین خاطر، رابطۀ نزدیکی بین این دو مجموعه دیده می‌شود.

از طرفی دیگر، OpenAI امکان استفاده از GPT را برای همه فراهم کرده است و شما هم اگر دانش فنی کافی داشته باشید، می‌توانید از توانایی‌های آن در اپلیکیشن یا نرم‌افزار خود بهره ببرید.

نکتۀ مهم اینکه هوش مصنوعی مایکروسافت از نسخۀ چهارم GPT، یعنی GPT-4 استفاده می‌کند و کاربرانی که سراغ copilot می‌روند، به‌صورت رایگان از توانمندی‌های این مدل قدرتمند بهره‌مند خواهند شد؛ درحالی‌که کاربران ChatGPT برای برخورداری از GPT-4 باید دست‌به‌جیب شوند و نسخۀ پرمیوم را تهیه کنند!

اجازه دهید ویژگی‌های اصلی این هوش مصنوعی را به‌صورت جداگانه زیر ذره‌بین ببریم.

اصلی‌ترین خصوصیات copilot مایکروسافت

Copilot هم مثل انواع هوش‌های مصنوعی با گذر زمان پیشرفت می‌کند و این حقیقتی است اجتناب‌ناپذیر! فارغ از خصوصیاتی که در آینده به این هوش مصنوعی اضافه می‌شوند، این‌ها اصلی‌ترین ویژگی‌های AI مورد بحث هستند:

  • خدمات‌رسانی لحظه‌ای و بدون تعطیلی: copilot می‌تواند هم‌زمان که کار می‌کنید نقش دستیار شما را ایفا کند و در اموری مثل نوشتن متن ایمیل‌ها، ساخت داکیومنت‌های مختلف و حتی کدنویسی به‌شکلی کاملاً بهینه به کمکتان بیاید. هوش مصنوعی مایکروسافت توانایی پیش‌بینی نیاز شما را دارد و می‌تواند با ارائۀ محتوای مرتبط در زمانی کوتاه، به رفع آن‌ها کمک کند.
  • خودکارسازی فرایندها: بعد از شناسایی پترن‌های گوناگون در کار شما، copilot می‌تواند انجام کارهای تکراری را بر عهده بگیرد؛ مثلاً برنامه‌ریزی ملاقات‌ها، مرتب‌سازی فایل‌ها و نوشتن‌ گزارش‌های مختلف. به این ترتیب، صرفه‌جویی قابل‌ توجهی در زمان خواهید کرد و می‌توانید وقت ارزشمند را صرف امور مهم‌تری کنید.
  • تسهیل همکاری و اشتراک دانش: با ارائۀ پیشنهادهای سازنده هنگام ملاقات و جلسات مختلف، copilot می‌تواند همکاری بی‌نقص را محقق کند. این هوش مصنوعی در جلسات طوفان فکری یا همان Brainstorm و مشورت‌های تیمی وارد عمل شود و با گذاشتن پیشنهادهای درست‌وحسابی روی میز، تصمیم‌گیری نهایی را راحت‌تر کند. علاوه‌بر این، copilot با فراهم آوردن اطلاعات مرتبط با موضوعات مختلف، بهره‌وری کار گروهی را بالا می‌برد.
  • کمک‌های شخصی‌سازی‌شده: چندوقتی که از شروع کار با این هوش مصنوعی بگذرد، copilot با طرز کار شخص شما و ترجیحاتی که دارید آشنا می‌شود؛ سپس، پیشنهادهایش را براساس داده‌هایی که به دست آورده شخصی‌سازی می‌کند.

تصویر اپلیکیشن کوپایلت در گوشی

پس فهمیدیم copilot علاوه‌بر اینکه در قالب یک چت‌بات همه‌فن‌حریف خدمات ارائه می‌کند، در تمام ابزارها، محصولات و سرویس‌های ارائه‌شده توسط مایکروسافت هم حضوری فعال دارد. هوش مصنوعی کارآمدی که می‌تواند کارهای خیلی زیادی را انجام دهد. در بخش بعدی راجع‌به کاربردهای آن صحبت خواهیم کرد.

نگاهی به کاربردهای copilot

می‌توانیم بگوییم این هوش مصنوعی هم مثل اغلب چت‌بات‌های هوشمند از پس هرکاری برمی‌آید! از پیش‌بینی وضعیت مالی یک کسب‌وکار گرفته تا مدیریت انواع پروژه‌ها.

ساده‌سازی امور و افزایش بهره‌وری با copilot ممکن می‌شوند و به این ترتیب، رسیدگی به کارهای مختلف با راندمان خیلی بهتری انجام می‌گیرند.

اگر در نرم‌افزارهای Microsoft 365 از این هوش مصنوعی استفاده کنید، شاهد افزایش چشمگیر بهره‌وری خواهید بود. با استفاده از این هوش مصنوعی، به تحلیل خودکار داده‌ها در Excel، مدیریت بهینۀ ایمیل‌ها در Outlook و بهبود فرایند مستندسازی از مسائل مختلف در Word دست پیدا خواهید کرد.

تازه وقتی سراغ چت‌بات آن می‌رویم، می‌بینیم که کاربردها خیلی بیشتر از این حرف‌ها هستند!

Copilot می‌تواند با استفاده از داده‌هایی که در اختیار آن قرار می‌دهید، انواع متون مثل گزارش‌ها و ایمیل‌ها را بنویسد؛ ضمن اینکه امکان خلاصه‌سازی متن‌ها و داکیومنت‌ها را هم دارد.

این هوش مصنوعی در ترجمه هم توانا نشان می‌دهد و می‌توانید از آن برای تبدیل متون از زبانی به زبان دیگر کمک بگیرید.

کاربردهای copilot

دپارتمان‌های فروش در مجموعه‌های مختلف می‌توانند از copilot برای آماده‌سازی پروپوزال، تجزیه‌وتحلیل داده‌های مشتریان و البته نوشتن ایمیل‌های شخصی‌سازی‌شده با هدف افزایش نرخ تبدیل استفاده کنند.

آن‌هایی که در زمینۀ بازاریابی فعالیت دارند، می‌توانند برای اموری مثل تحقیق بازار، آماده‌سازی ملزومات بازاریابی و بررسی عمکلرد کمپین‌های مختلف از این هوش مصنوعی کمک بگیرند.

تیم منابع انسانی می‌تواند برای نوشتن تشریح وظایف هر موقعیت شغلی، آماده‌سازی نظرسنجی‌های مختلف از نیروی کار و البته تحلیل پارامترهای مختلف مربوط به این دپارتمان، سراغ copilot برود.

همچنین، امکان نوشتن انواع بلاگ‌پست، محتوا برای پلتفرم‌های مختلف شبکه‌های اجتماعی و حتی متون تبلیغاتی هم فراهم است. نسخه‌های فعلی انواع Generative AI توانایی طراحی هم دارند و copilot هم از این قاعده مستثنی نیست؛ یعنی می‌توانید برای طراحی قالب سایت، لوگو، تمپلیت‌های گوناگون برای منظورهای مختلف و… هم از این هوش مصنوعی قدرتمند استفاده کنید.

جالب است که این copilot مایکروسافت در زمینه‌هایی که شاید فکرش را نکنید هم به کار می‌آید؛ مثلاً نوشتن اسناد حقوقی و بررسی سوابق پزشکی! ضمن اینکه هوش مصنوعی جالب ما برای علاقه‌مندان یادگیری به‌صورت خودآموز هم بسیار مفید فایده است.

Copilot می‌تواند برنامه‌های آموزشی شخصی‌سازی‌شده بسازد و با ارائۀ محتوای آموزشی در زمینه‌های متعدد، فضا را برای یادگیری به‌صورت خودآموز فراهم کند. تازه اگر جایی از مسیر یادگیری به مشکلی بربخورید، این هوش مصنوعی در قالب یک پشتیبان تمام‌وقت ظاهر می‌شود که می‌تواند پاسخ سؤالاتتان را بدهد.

کلاً که محدودیتی وجود ندارد و این چت‌بات هم مثل دو رقیب اصلی خود، یعنی ChatGPT و Gemini از پس هر کار و وظیفه‌ای برمی‌آید. فقط کافی است پرامپت درست را به آن بدهید تا ببینید با چه غول توانمندی طرف هستید.

بالاتر گفتیم کاربران copilot می‌توانند به‌صورت رایگان از GPT-4 استفاده کنند؛ آیا این به آن معنا است که هوش مصنوعی داستان ما کلاً مجانی ارائه می‌شود؟ خیر!

نسخۀ پولی copilot چه امکانات افزوده‌ای دارد؟

همین الان به آدرس copilot.microsoft.com بروید؛ همان‌طور که می‌بینید، امکان مکالمه با این چت‌بات و مطرح کردن درخواست‌های گوناگون به‌صورت کاملاً رایگان فراهم است! اما خب، نسخۀ پولی این هوش مصنوعی هم وجود دارد که با عنوان Copilot Pro شناخته می‌شود و امکانات بیشتری در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

copilot pro

البته که امکانات نسخۀ رایگان هم کم نیستند! گفتیم که به GPT-4 دسترسی دارید و می‌توانید از متن، عکس و صوت برای برقراری ارتباط استفاده کنید؛ ضمن اینکه امکان بهره‌گیری از انواع افزونه‌های مخصوص کارهای مختلف هم وجود دارد و هر روز، ۱۵ توکن برای ساخت تصویر با Designer (هوش مصنوعی تصویرساز مایکروسافت) به حسابتان واریز می‌شود.

با وجود این امکانات کامل، چه دلیلی وجود دارد که ماهی ۲۰ دلار هزینه و Copilot Pro را تهیه کنیم؟

کاربران نسخۀ پرمیوم (همان Copilot Pro) در شلوغی‌های شبکه برای دسترسی به GPT-4 اولویت دارند! در نتیجه، زمان انتظار آن‌ها به حداقل می‌رسد. به‌علاوه، این دسته از افراد امکان ساخت copilotهای شخصی‌سازی‌شده (چت‌بات‌های کاستوم) برای انجام بی‌نقص امور به‌خصوص را خواهند داشت.

همچنین، تهیۀ اشتراک Copilot Pro امکان استفاده از این AI در نرم‌افزارهای Microsoft 365 را فراهم می‌کند و به‌جای ۱۵ توکن، روزی ۱۰۰ توکن برای ساخت تصویر در Designer به حساب کاربر منتقل می‌شود.

پیشنهاد خواندن: اگر دوست دارید با Microsoft Designer و دیگر هوش‌های مصنوعی مخصوص تصویرسازی آشنا شوید، مقالۀ “ساخت عکس با هوش مصنوعی” را بخوانید.

کمی بالاتر راجع‌به کاربردهای بسیار زیاد این هوش مصنوعی صحبت کردیم؛ بیایید ببینیم در نتیجۀ این کاربردها، چه مزایایی برای استفاده‌کنندگان از copilot رقم می‌خورند.

مزایای استفاده از هوش مصنوعی copilot مایکروسافت برای اشخاص و کسب‌وکارها

احتمالاً خودتان متوجه بسیاری از این مزایا شده باشید؛ اما خب تصمیم گرفتیم در بخشی جداگانه به آن‌ها بپردازیم تا هیچ موردی از نگاهتان پنهان نماند. مهم‌ترین مزیت‌هایی که با استفاده از این چت‌بات هوشمند حاصل می‌شوند، عبارتند از:

  • آزادسازی حداکثری خلاقیت: Copilot در تولید محتوا، ایده‌ برای موضوعات گوناگون، اطلاعات و…، به کمک کاربران می‌آید. آن هم به‌ساده‌ترین شکل ممکن و تنها با چند کلیک! بنابراین، هرکس می‌تواند با کمک این ابزار نهایت خلاقیت را از خود بروز بدهد.
  • افزایش بهره‌وری: بر عهده گرفتن برخی امور تکراری، یعنی صرفه‌جویی در زمان کاربر؛ زمانی که گفتیم می‌تواند صرف امور مهم‌تر شود. Copilot می‌تواند متون طولانی را خلاصه کند، به داده‌های خام نظم‌وترتیب ببخشد، جملات را از نو بنویسد، پیام بفرستد و…؛ این توانایی‌ها در نهایت بهره‌وری شخص یا مجموعۀ استفاده‌کننده را بیشتر می‌کنند.
  • ارتقا مهارت‌ها: قابلیت‌های این هوش مصنوعی امکان افزایش مهار‌ت در حوزه‌ها مختلف مثل نوشتن، برقراری ارتباط، همکاری و حتی یادگیری مسائل مختلف را به وجود می‌آورند. Copilot می‌تواند در نقش همراهی ظاهر شود که بازخورد و پیشنهاد می‌دهد، نکات کلیدی را گوشزد می‌کند و اگر نیاز به توضیح بیشتر وجود داشته باشد، آن را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

کاربردهای کوپایلت

این‌ها مزایای کلی‌ای بودن که شامل حال همۀ کاربران می‌شوند؛ اجازه دهید نکات مثبتی که برای برنامه‌نویس‌ها رقم می‌خورند را جداگانه بررسی کنیم.

  • فراهم آمدن امکان توسعۀ سریع‌تر: قابلیت‌های این هوش مصنوعی در راستای تکمیل کدهای نیمه‌تمام و ارائه پیشنهادهای کاربردی در این زمینه، به افزایش سرعت فرایند کدنویسی منجر می‌شوند. در نتیجه، زمان لازم برای نوشتن کدهای جدید یا اعمال تغییرات در کدهای قدیمی کاهش می‌یابد.
  • افزایش کیفیت کدها: Copilot می‌تواند پترن‌های گوناگون کدنویسی را بفهمد؛ در کنار این قابلیت، لحاظ کردن استانداردها و اصول پیشنهادی از حرفه‌ای‌ها، بالا بودن کیفیت کد را تضمین می‌کنند. هوش مصنوعی جذاب مایکروسافت توانایی شناسایی باگ‌های احتمالی، نقص‌های امنیتی و مشکلات عملکردی را دارد؛ با برطرف کردن این ایردات، در نهایت برنامه‌ای کارآمدتر خواهید داشت.
  • پیشنهاد راهکارهای جدید: در دنیای برنامه‌نویسی، به بن‌بست رسیدن اصلاً عجیب نیست! برنامه‌نویس‌هایی که از copilot استفاده می‌کنند، از کمک دستیاری حرفه‌ای برخوردار خواهند بود که در چنین شرایطی به یاری آن‌ها می‌آید و با ارائۀ راهکار مناسب بسته به هدف برنامه‌نویس، او را از سردرگمی نجات می‌دهد.

در بخش بعدی، اندک ایرادات هوش مصنوعی مایکروسافت که تا اینجا فهمیدیم خیلی کارآمد است را بررسی خواهیم کرد.

بررسی معایب انگشت‌شمار copilot

در کنار انبوه مزایا و نقاط قوت، معدود نقاط ضعفی هم وجود دارند که کاملاً طبیعی است! همان‌طور که گفتیم، هوش‌های مصنوعی و به‌طور مشخص copilot روزبه‌روز پیشرفت می‌کنند و احتمالاً در آینده‌ای نه‌چندان دور، خبری از ایراداتی که اینجا قرار است بررسی کنیم هم نخواهد بود!

مثل همۀ چت‌بات‌های هوشمند، پاسخ‌های copilot لزوماً درست نیستند و در برخی مواقع، اطلاعات نادرست به کاربر ارائه می‌شوند. مثلاً ممکن است کدی که در پاسخ درخواست خود دریافت می‌کنید بهینه نباشد؛ یا کلاً آن عملکردی که شما انتظار دارید را از خود نشان ندهد!

یادآور می‌شویم که این هوش مصنوعی هم از GPT استفاده می‌کند؛ در نتیجه، داده‌هایی که GPT با آن‌ها تمرین داده می‌شود، منبع دانش و اطلاعات آن به حساب می‌آیند؛ به همین خاطر، نادرستی اطلاعات و حتی نگاه متعصبانه در برخی مسائل، ممکن است به ارائۀ پاسخ‌های غلط (Misinformation) و حتی بعضی اوقات پاسخ‌های گمراه‌کننده (Disinfomation) منجر شود.

ربات هوش مصنوعی

نکته: این مشکل در همۀ چت‌بات‌های هوشمند دیده می‌شود و این‌طور نیست که عیب انحصاری copilot باشد!

در کل، اتکای بیش‌ازحد به انواع هوش‌های مصنوعی مولد مثل copilot اصلاً کار عاقلانه‌ای نیست. می‌خواهیم بگوییم اگر در رابطه با موضوعی حساس دنبال اطلاعات هستید، بهتر است به پاسخ copilot اکتفا نکنید و از طریق روش‌های مختلف، درستی اطلاعات ارائه‌شده توسط آن را بررسی کنید.

در کنار این‌ها، مسئلۀ نگرانی از حریم شخصی انسان‌ها و داده‌های آن‌ها وجود دارد که اگر موافق باشید، در بخش بعدی راجع‌به آن صحبت کنیم.

آیا مایکروسافت با استفاده از copilot داده‌های کاربران را جمع‌آوری می‌کند؟

قطعاً مایکروسافت چنین کاری می‌کند! اگر نمی‌دانید، باید بگوییم که در عصر کنونی، داده‌ها بسیار ارزشمند محسوب می‌شوند و تمام غول‌های تکنولوژی (بخوانید بزرگ‌ترین و ثروتمندترین برندهای دنیا) تمام تلاششان را می‌کنند تا داده‌های بیشتری برای خود دست‌وپا کنند.

در این مورد به‌خصوص، مایکروسافت صراحتاً اعلام کرده که پرامپت‌های ورودی کاربران و پاسخ‌هایی که دریافت می‌کنند، به‌عنوان تاریخچۀ گفت‌وگو (Chat History) ذخیره می‌شوند و شکی نیست که برای مصارف مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. ساده‌ترین و دم‌دستی‌ترین کاربرد آن‌ها، فراهم آوردن اطلاعات بیشتر برای copilot و بهبود عملکردش است.

هوش مصنوعی کوپایلت

البته که اگر بخواهیم وارد تودرتوهای پیچیدۀ این موضوع شویم، خواهیم دید که به حریم شخصی کاربران تجاوز می‌شود. اجازه دهید خیلی به این مسئله نپردازیم چون بحث خیلی عمیقی است و کلاً ما را از موضوع اصلی مقاله دور می‌کند. فقط همین‌قدر بدانید که اگر دربارۀ سفر به دبی با copilot مشورت کردید و چند دقیقه بعد در سایتی کاملاً بی‌ربط تبلیغ تور سفر به این شهر را دیدید، نباید تعجب کنید!

از دیدگاهی خیلی ساده‌انگارانه، مایکروسافت و باقی شرکت‌های نامدار که چت‌بات‌های مجهز به هوش ارائه می‌کنند، سازوکارهای سفت‌وسختی برای حفاظت از داده‌ها دارند؛ اما خب شرط عقل آن است که سعی کنید اطلاعات حساس، محرمانه و شخصی را با copilot و هیچ هوش مصنوعی دیگری در میان نگذارید.

به پایان مقاله رسیدیم و می‌خواهیم با پاسخ به یک پرسش مهم جمع‌بندی را انجام دهیم.

آیا copilot بهترین چت‌بات هوشمند موجود است؟!

با وجود تمام مزایا و توانمندی‌هایی که در این مقاله راجع‌به آن‌ها صحبت کردیم، نمی‌توان copilot را بهترین چت‌بات برخوردار از هوش مصنوعی دانست! این درست که عملکرد هوش مصنوعی ساخت مایکروسافت در بیشتر مواقع نقص ندارد، اما وقتی بنا به مقایسه باشد، به نظر می‌رسد که Gemini و حتی ChatGPT در بیشتر زمینه‌ها بهتر عمل می‌کنند.

لوگوی کوپایلت

البته خب اگر استفادۀ زیادی از ابزارهای ساخت مایکروسافت، مثل اکسل، پاورپوینت، ورد و… داشته باشید، نسخۀ پرمیوم، یعنی Copilot Pro رضایتتان را جلب خواهد کرد و می‌تواند تجربۀ خیلی خوشایندی از کار با این ابزارها ارائه کند.

در انتها، اگر فکر می‌کنید راجع‌به موضوع خاصی که مرتبط با copilot است صحبت نکردیم، حتماً همین زیر برایمان کامنت بگذارید.

به اشتراک بگذارید :

هوش مصنوعی Copilot؛ برگ برنده مایکروسافت در بازی پررقابت AI

در صورت داشتن هر گونه سوال در زمینه اخذ ویزا و یا دریافت اقامت می توانید سوالات خود را از ما بپرسید. کارشناسان ما در اسرع وقت به شما جواب خواهند داد.

 
[kk-star-ratings kksr-shortcode]
فهرست مطالب
تصویر کاور مقاله هوش مصنوعی copilot

در صورت داشتن هر گونه سوال در زمینه اخذ ویزا و یا دریافت اقامت می توانید سوالات خود را از ما بپرسید. کارشناسان ما در اسرع وقت به شما جواب خواهند داد.

 
[kk-star-ratings kksr-shortcode]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *