محتوای سبز علیه انقراض؛ جدال با تغییرات اقلیمی

محتوای سبز علیه انقراض؛ جدال با تغییرات اقلیمی

بین ۵ تا ۲۵ میلیون سال پیش موجوداتی روی زمین زندگی می‌کردن که حتی تصور اون‌ها می‌تونه باعث وحشت شبانه خیلی از آدم‌ها بشه. موجوداتی با بیش از ۱۸ متر طول و آرواره‌هایی با قدرت ده برابر بیشتر از آرواره کوسه‌های سفید امروزی؛ مگالودون‌ها! کوسه‌هایی بزرگ و وحشتناک که نوک قله تو راس هرم غذایی نشسته بودن و زیر دریا نهنگ‌ها و لاک‌پشت‌های غول پیکر رو شکار می‌کردن.

اما می‌دونین چه چیزی این هیولاهای عظیم الجثه‌ رو از روی زمین محو کرد؟ جوابش سخت نیست. بله، تغییرات اقلیمی. همون چیزی که امروز این ور و اون ور جسته و گریخته ازش می‌شنویم، ولی خیلیامون هنوز نمی‌دونیم که دقیقا ماجراش چیه.

حدود ۳.۵ میلیون سال پیش در اثر برخورد یه شهاب سنگ خیلی بزرگ با زمین، چیزی که امروز ما بهش می‌گیم عصر یخبندان یا همون سرمایش جهانی شروع شد. سرمای شدید زیر آب باعث شد که مگالودون‌های غول‌پیکر نتونن خودشون رو با دمای پایین تطبیق بدن، از طرف دیگه سرما روی طعمه‌های اون‌ها هم اثر گذاشت و چرخه غذاییشون رو نابود کرد. نتیجه؟ موجوداتی که یه روز زیر آب‌های سیاره زمین فرمانروایی می‌کردن، شروع به انقراض کردن تا اینکه دیگه جز چندتا فسیل نصفه و نیمه اثری از اون‌ها باقی نمونه، به همین راحتی.

اما همه چیز همین جا تموم نمی‌شه، چون یه دسته از مگالدون‌ها تونستن از اون سرمای وحشتناک جون سالم به در ببرن. کوسه‌های سفید که به خاطر جثه کوچک‌ترشون موفق شدن با شرایط جدید تطبیق پیدا کنن و منابع غذایی جایگزین پیدا کنن و اینطوری تا پایان عصر سرما دووم بیارن.

حالا یه سوال، به نظرتون آیا راهی وجود داشت که مگالدون‌ها بتونن خودشون رو نجات بدن؟

توی قضیه تولید محتوا گفتیم که محتوا به معنی هر چیزیه که انسان‌ها برای انتقال پیام، مفهوم یا غیره با هم به اشتراک می‌ذارن. آیا می‌شه گفت یکی از دلایل انقراض گونه‌های مختلف تو عصر یخبندان این بودش که توی شرایط بحرانی جدید این توانایی رو نداشتن تا یافته هاشون رو با هم به اشتراک بذارن؟ مثلا یکی از مگالدون‌ها به بقیه شون اطلاع بده که کوسه‌های سفید یه راه‌حل منطقی برای نجات پیدا کردن؟

خب، ما انسان‌ها خیلی زود این رو کشف کردیم که می‌تونیم به کمک به اشتراک‌گذاری افکارمون برای مشکلات و خطرهایی که جلومون قرار می‌گیرن راه‌حل پیدا کنیم و خودمون رو نجات بدیم. از نقاشی‌های توی غار اجدادمون درباره خطر حمله خرس و مار بگیرید تا امروز که توی وبسایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی برای هم درباره خطرات تغییرات اقلیمی می‌نویسیم.

حتما می‌دونید که تغییرات اقلیمی، امروز یعنی گرم شدن زمین در اثر افزایش گازهای گلخانه‌ای که ناشی از سبک زندگی مدرن ماست. دود کارخونه‌ها، ماشین‌ها و هواپیماها، معادن و … و خب فعلا هیچ راه‌حلی برای جلوگیری از ادامه روند این تغییرات که احتمالا مثل مگالودون‌ها ممکنه نسل بشر رو منقرض کنه وجود نداره الا اطلاع رسانی و تلاش برای تغییر سبک زندگی.

حالا به نظرتون برای نوشتن یه متن و به اشتراک‌گذاشتن این حرف‌ها با دیگران به وسیله اون، متن ما باید چه ویژگی‌هایی داشته باشه؟

مم … می‌شه گفت هدف ما از نوشتن چنین متنی اینه که به دیگران اطلاع رسانی کنیم پس در درجه اول متن ما باید:

·       ساده و قابل فهم باشه

ما می‌خوایم که به وسیله این متن به دیگران درباره خطرات تغییرات اقلیمی هشدار بدیم پس باید بتونیم اطلاعاتی که داریم رو توی متن به شکل خوبی بچینیم. پس متنمون باید:

·       ساختار مشخصی داشته باشه تا

·       متقاعد کننده باشه

از طرفی در نهایت ما می‌خوایم کسایی که متنمون رو می‌خونن مجاب کنیم تا سبک زندگی‌شون رو برای مقابله با تغییرات اقلیمی عوض کنن. پس انتهای متن ما باید:

·       نتیجه‌گیری خوبی داشته باشه

تا

·       تاثیرگذار باشه

اما یه ویژگی خیلی مهم دیگه هست که کمک می‌کنه متن ما روی آدم‌های بیشتری تاثیر بذاره. اون چیه؟

اینکه محتوای ما سبز باشه؛ یعنی چی؟

محتوای سبز یعنی محتوایی که محدود به یه بازه زمانی نباشه و هر وقت که مخاطبی به سراغش می‌ره ارزش خونده شدن داشته باشه، به عبارت دیگه با گذشت زمان ارزش خودش رو از دست نده. چه محتوایی محدود به زمانه؟ خوب مثلا اخبار؛ اتفاقی که امروز افتاده و فردا دیگه همه ازش با خبرن، فردا دیگه ارزشی نداره، یا آمارهایی که روزانه تغییر می‌کنن؛ مثل آمار روزانه کرونا.

برای اینکه یه محتوا به اصطلاح سبز باشه باید توی اون از اطلاعاتی استفاده بشه که گذر زمان تغییرشون نده. مثلا:

·       لیست‌ها

·       نکات کلیدی درباره یه موضوع

·       دستورالعمل‌ها

·       یادداشت‌های نوشته شده درباره یه موضوع

محتوای سبز به ما کمک می‌کنه که مطلبی رو برای مدت زمان طولانی‌تری با دیگران به اشتراک بذاریم. محتوای سبز معمولا شامل اطلاعات کلی، ثابت و کاربردی راجع به یه موضوعه بنابراین خیلی مواقع ازش می‌شه به عنوان مرجع استفاده کرد. مهم‌تر از همه محتوای سبز به ما یاداوری می‌کنه که برای نوشتن یه متن زمان بیشتری صرف کنیم و از نوشتن الابختکی و بی‌دقت اجتناب کنیم، چون داریم اطلاعاتی رو که توی ذهنمون داریم برای یه بازه زمانی طولانی با تعداد زیادی مخاطب به اشتراک می‌ذاریم. حالا به نظرتون آیا کمک گرفتن از محتوای سبز می‌تونه به ما کمک کنه تا برخلاف مگالودون‌ها از تغییرات اقلیمی جون سالم به در ببریم نه؟

به اشتراک بگذارید :

محتوای سبز علیه انقراض؛ جدال با تغییرات اقلیمی

در صورت داشتن هر گونه سوال در زمینه اخذ ویزا و یا دریافت اقامت می توانید سوالات خود را از ما بپرسید. کارشناسان ما در اسرع وقت به شما جواب خواهند داد.

 
[kk-star-ratings kksr-shortcode]
فهرست مطالب
محتوای سبز

در صورت داشتن هر گونه سوال در زمینه اخذ ویزا و یا دریافت اقامت می توانید سوالات خود را از ما بپرسید. کارشناسان ما در اسرع وقت به شما جواب خواهند داد.

 
[kk-star-ratings kksr-shortcode]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *